Un grup de P4 del col·legi, en quarantena per haver estat en contacte amb un positiu

Un dels quatre grups d’alumnes de P4 de la nostra escola ha començat avui un període de quarantena per haver estat en contacte amb un cas positiu. Es tracta d’un professional del col·legi, la parella del qual ha descobert ara que, tot i ser asimptomàtica, havia contret el virus per contacte directe amb un positiu a la seva feina. La direcció del centre va activar tots els protocols dimarts a la tarda, tan bon punt la persona afectada va comunicar que no es trobava bé. Aquest matí, un cop confirmat el resultat positiu de la prova PCR, s’ha posat el cas en coneixement del Departament de Salut i de les famílies del grup afectat, que a la tarda ja no han portat els infants a classe. Per precaució, tres professionals més de l’escola que van tenir un contacte esporàdic amb la persona infectada també se’ls farà demà la PCR per saber si poden tornar o si, per contra, hauran de fer quarantena

Els infants del grup de P4 no podran tornar fins a nova ordre. El protocol de Salut estableix un període d’aïllament de 14 dies per als contactes directes d’un positiu, però ha de ser el propi departament qui autoritzi el retorn dels afectats a les aules. Tots els nens i nenes del grup seran sotmesos a proves PCR.

Ahir mateix, la direcció va trametre a totes  les famílies de l’escola l’autorització per fer, en cas d’eventuals positius, aquestes analítiques que, tal com marca el protocol, es portaran a terme a les dependències del col·legi.  A partir d’avui els tutors i tutores dels alumnes de l’escola recolliran les autoritzacions convenientment complimentades i signades que l’escola enviarà el més aviat possible a la gestora COVID del CAP de referència.

Aquest primer cas posa de manifest que tot i els protocols és molt difícil evitar algunes vies de contagi i també que els mecanismes de control que hem posat en marxa al Col·legi per detectar possibles positius ens ha permès actuar amb la màxima celeritat des del primer indici.

A l’escola, fa mesos que ens formem i treballem per garantir un entorn el màxim de segur per a tots els membres de la comunitat educativa. I precisament per això, sabíem que seria molt difícil, per no dir impossible, evitar l’aparició de casos positius com el que hem conegut avui. Estem preparats i preparades per afrontar aquesta situació, i les que es puguin anar produint en les pròximes setmanes o mesos. Entre altres coses, hem multiplicat els esforços per garantir que l’alumnat de cursos superiors pugui seguir el curs de manera telemàtica en el cas d’eventuals confinaments. I comptem amb el suport d’una empresa externa, ASPY, que ha avaluat els nostres procediments per combatre la pandèmia i que en casos com el que hem conegut avui farà un seguiment directe i exhaustiu de la situació dels afectats.

Ara més que mai, toca reivindicar la feina feta, la implicació dels nostres treballadors i treballadores en el compliment dels protocols i el suport que estem rebent per part de les famílies.

Junts, ho farem possible!