+ BADALONÈS

Projecte Mediambiental

Cap a un món més sostenible

El Col·legi Badalonès forma part de la Xarxa d’Escoles per a la Sostenibilitat de Catalunya (XESC), un programa impulsat per la Generalitat amb l’objectiu de donar suport a tots els centres educatius del país que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d’afrontar, des de l’educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat.

Però al col·legi la defensa del Medi Ambient va molt més enllà dels principis marcats per la XESC. Des de fa molts anys, l’escola col·labora en diversos projectes de protecció de la Mediterrània. Fruit d’aquest compromís, l’any 2010, el col·legi va ser guardonat amb el premi internacional Med’Olympiades, atorgat pel “Centre de Decouverte du monde marin” de Nice.

També tenim en marxa diferents projectes en totes les etapes educatives, amb objectius tan diversos com la substitució del paper film o el d’alumini com a sistema per embolicar els entrepans, fins a l’estudi de mesures per reduir el malbaratament alimentari o per afavorir l’estalvi d’aigua a les llars.

Les jornades de debat en diferents moments del curs escolar, la implicació de tota la comunitat educativa del Badalonès en la celebració del Dia Mundial del Clima o l’adhesió del centre a la declaració d’Emergència Climàtica de Barcelona són alguns dels exemples de l’esperit que ens mou i ens empeny a seguir treballant dia a dia per un món més sostenible.

Arran de la declaració d’Emergència Climàtica, l’escola va impulsar la creació d’una comissió formada per membres de tota la comunitat educativa, amb l’objectiu d’establir mesures tangibles amb vista a la reducció de residus. La primera mesura, aprovada setmanes abans de la declaració de la pandèmica de la COVID19, va ser l’eliminació de les ampolles de plàstic de les màquines de vending de l’escola.

Consciència ambiental

Acompanyem el nostre alumnat a crear consciència sobre els problemes ambientals actuals i futurs, i a comprendre la importància de preservar l'entorn.

Conductes responsables

Fomentem les conductes responsables dels nostres alumnes, com ara la reducció del consum de recursos, el reciclatge o la reutilització, entre d'altres.

Desenvolupament d'habilitats crítiques

Promovem el pensament crític i la resolució de problemes en enfrontar desafiaments relacionats amb la sostenibilitat, com la capacitat d'analitzar situacions, prendre decisions informades i buscar solucions innovadores.

Sembrant consciència per a un Futur Sostenible

El Projecte Mediambiental al dia

Segueix l'actualitat del col·legi des dels nostres canals oficials.

Alumnes del col·legi recullen i analitzen els residus de la platja del Pont del Petroli

L’alumnat de 6è de Primària i de 1r de Batxillerat del col·legi s’ha passat el matí recollint residus acumulats a...

Llegir més

Alumnes de Batxillerat i Primària recullen residus a la platja del Pont del Petroli

Alumnes del Col·legi Badalonès s’han passat el matí recollint residus acumulats a la sorra de la platja del Pont del...

Llegir més

Presentats els resultats de l’auditoria ecoambiental de l’edifici del carrer dels Arbres

Alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en Educació i Control Ambiental de l’Institut Rubió i Tudurí del barri del...

Llegir més

El Badalonès, finalista al 8è premi Xavier Batlle a les Bones Pràctiques i a la Innovació Educativa

El Col·legi Badalonès és un dels sis finalistes de la 8a edició del Premi Xavier Batlle a les Bones Pràctiques...

Llegir més

Acció conjunta de tot l’alumnat del col·legi pel Dia Mundial del Medi Ambient

Alumnes de totes les etapes educatives del col·legi han participat aquest matí en l’acció conjunta que la Xarxa d’Escoles Verdes...

Llegir més

Alumnes del Badalonès recullen residus de la platja del Pont del Petroli

Alumnes del Col·legi Badalonès s’han passat el matí recollint residus acumulats a la sorra de la platja del Pont del...

Llegir més