+ BADALONÈS

Projecte Solidari (LLAP)

Som una escola solidària

Els atemptats de l’11 de març del 2004 a Madrid van provocar una onada solidària arreu del món. També al col·legi, on la jornada es va viure amb molta tristesa. Aquell dia, els tutors de primer d’ESO van animar els seus alumnes a redactar escrits de condol per als estudiants que havien perdut algun ésser estimat en aquells atemptats. El resultat van ser unes cartes precioses, escrites amb molt sentiment, que van ser enviades a l’Ajuntament de Madrid perquè les fes arribar als seus destinataris.

Abans de les vacances de Setmana Santa d’aquell any, arriba al col·legi una carta d’agraïment de l’aleshores alcalde de Madrid, Alberto Ruíz Gallardón, i això anima els responsables de la iniciativa a fer un pas més: per Sant Jordi, posen a la venda unes rosetes de plastilina fetes a classe que s’esgoten en un parell d’hores. La recaptació es va lliurar a l’associació de víctimes.

Al Badalonès, la reflexió i l’exercici de la solidaritat no s’ha deixat de fer des d’aleshores. Ara, però, ja no es parla de terrorisme, sinó de pau. Cada curs, l’alumnat estudia diferents projectes solidaris i, per votació, s’escull el que es voldrà impulsar amb la venda de les roses solidàries del dia de Sant Jordi.

Aquesta iniciativa singular rep el nom de Lluita Adolescent per la Pau (LLAP), un projecte que mai ha deixat de créixer gràcies al suport de l’alumnat i, sobretot, de les seves famílies. La LLAP ha multiplicat les seves accions, que ja no es concentren només en el Sant Jordi. El curs passat, per exemple, va recaptar per primer cop més d’11.000 euros que es van repartir entre diverses ONG i l’Hospital de Sant Joan de Déu. A més, va participar en diverses campanyes de recollida d’aliments.

Des de l’any 2008, el Badalonès forma part de la Xarxa d’Escoles Associades a la Unesco de Catalunya (Xeauc). Els alumnes del centre han participat en diversos concursos organitzats per aquesta institució.

Alumnes conscienciats, escola solidària

El Projecte Solidari al dia

Segueix l'actualitat del col·legi des dels nostres canals oficials.

El projecte solidari del col·legi bat el seu rècord de recaptació en el 20è aniversari de la seva fundació

La Lluita Adolescent per la Pau (Llap), el projecte solidari del col·legi, ha batut el rècord de recaptació en l’any...

Llegir més

La LLAP té 5000 rosetes a punt per vendre en la diada de Sant Jordi del seu 20è aniversari

Els voluntaris i voluntàries de la Lluita Adolescent per la Pau (LLAP), estan disposats a batre tots els rècords en...

Llegir més
Recompte de vots per escollir l'ONG beneficiària de la LLAP.

Una entitat de motards contra els abusos a infants serà la principal beneficiària de la LLAP aquest curs

La delegació de Catalunya de Bikers Against Child Abuse (BACA), una entitat internacional de motards que lluita contra els abusos...

Llegir més

La LLAP compleix el 20è aniversari havent ajudat una trentena d’ONG amb 100.000 euros

La Lluita Adolescent per la Pau (LLAP), el projecte solidari del Col·legi Badalonès, compleix aquesta setmana el 20è aniversari de...

Llegir més
La Rifa Solidària contra el Càncer Infantil del Col·legi Badalonès iguala el seu rècord i recapta 3.300 euros.

La Rifa Solidària iguala el seu rècord i recapta 3.300 euros contra el Càncer Infantil

La Rifa Solidària contra el Càncer Infantil que el Col·legi Badalonès va celebrar als tres edificis de l’escola el divendres...

Llegir més

Divendres celebrem una nova edició de la Rifa Solidària contra el càncer infantil

Com ja va sent tradició des de fa uns anys, aquest divendres 16 de febrer l’escola celebra una nova edició...

Llegir més