Batxillerat

Els fonaments del futur

Cap a un futur ple de possibilitats

Després dels estudis obligatoris, arriba l’etapa d’orientació individual a Batxillerat, on es fa un treball individualitzat per tal que cada alumne trobi la millor opció d’estudis superiors. Al Col·legi Badalonès treballem amb l’objectiu de facilitar una formació integral a tots els alumnes, així com totes les eines necessàries perquè puguin accedir als estudis universitaris amb plenes garanties d’èxit.

Oferim 4 modalitats de Batxillerat: Científic, Tecnològic, Humanístic i Social, on els joves de 16 a 18 anys desenvolupen les seves capacitats i habilitats per preparar-se de cara als estudis posteriors i al món professional i laboral. Volem contribuir a formar persones autònomes, creatives i emprenedores, amb inquietuds intel·lectuals i esperit crític.

Guiem el camí cap a l'èxit acadèmic, professional i vital

Formem ciutadans responsables, crítics, solidaris, conscienciats i compromesos, amb un alt grau de preparació per al seu futur acadèmic i professional.

Itineraris amb futur

Oferim quatre itineraris totalment adaptats als nous currículums i amb un sistema basat en l'aprenentatge competencial per desenvolupar habilitats específiques i obrir les portes del món laboral als nostres alumnes.

Orientació i acompanyament

Guiem els nostres alumnes a escollir l'itinerari que estigui alineat amb els seus interessos i objectius de carrera per tal d'oferir una formació completa i satisfactòria en el seu àmbit d'estudi.

Ciències

Tecnologia

Humanitats

Ciències Socials

Horaris:

8h a 14:30h

Excel·lència educativa

La trajectòria del nostre centre ha estat sempre lligada a l’excel·lència. I això, en el Batxillerat, s’ha traduït en un 100% d’aprovats i una nota superior a la mitjana en les Proves d’Accés a la Universitat (PAU), el que ha fet que els nostres estudiants comptin amb diverses Distincions d’Honor i nombrosos reconeixements. Més enllà de la preparació estrictament acadèmica, al Badalonès oferim una llarga llista de matèries complementàries que permeten al nostre alumnat millorar les seves competències en aspectes que potenciaran les seves capacitats amb vista al seu futur acadèmic i professional.

Itineraris a mida plens de futur

Oferim quatre itineraris totalment adaptats als nous currículums i amb un sistema basat en l’aprenentatge competencial per desenvolupar habilitats específiques i obrir les portes del món laboral als nostres alumnes.

BATXILLERAT
Tecnològic

Matemàtiques

Física

Dibuix tècnic

Científic

Matemàtiques

Química

Biologia

Social

Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials

Història Món Contemporani

Economia o Literatura Univ.

Humanístic

Llengua i Cultura Llatines

Història Món Contemporani

Economia o Literatura Univ.

Llengua Catalana i Literatura I

Llengua Castellana i Literatura I

Llengua Estrangera I

Filosofia

Tutoria I

Educació Física

Llengua Catalana i Literatura II

Llengua Castellana i Literatura II

Llengua Estrangera II

Història de la Filosofia

Tutoria II

Història

TREBALL DE RECERCA
Batxillerat Dual

Dins de la modalitat de Batxillerat Científic, al Col·legi Badalonès ampliem i aprofundim en el coneixement de les matemàtiques, la química i la biologia. L’alumnat d’aquesta modalitat treballa de manera optativa la física, la geologia, les ciències ambientals, la biologia humana, les ciències de la conducta, la robòtica o l’anàlisi de dades. I tot això de forma pràctica, a partir de reptes i de la investigació al laboratori.

A qui es dirigeix

Els alumnes d’aquesta modalitat estan interessats en les ciències naturals i exactes. Els agrada experimentar, resoldre problemes complexos i adquirir coneixements teòrics. Senten atracció per professions relacionades amb la biologia, la química, la psicologia, la medicina, i, en general, per la recerca referida a qualsevol camp del coneixement. Requereix molta dedicació i perseverança en els estudis.

Sortides acadèmiques

Les sortides acadèmiques del Batxillerat Científic són moltes i variades i inclouen l’accés a carreres universitàries en àmbits com les ciències naturals (física, química, biologia), enginyeria, matemàtiques, medicina, ciències de la salut i informàtica, per exemple. També es poden realitzar estudis superiors en recerca científica i participar en projectes de recerca.

Dins de la modalitat de Batxillerat Tecnològic, al Col·legi Badalonès donem resposta de forma pràctica a les inquietuds del nostre alumnat en les noves tecnologies i en el disseny i la construcció de projectes. Ampliem i aprofundim en el coneixement de les matemàtiques, la física i el dibuix tècnic. L’alumnat d’aquesta modalitat treballa de forma optativa la química, l’enginyeria, les matemàtiques aplicades, les ciències de la conducta, la història de l’art, la programació, la robòtica, l’anàlisi de dades o els objectius de desenvolupament sostenible.

A qui es dirigeix

Els alumnes d’aquesta modalitat són persones creatives i apassionades de les noves tecnologies, amb interès en les àrees tecnològiques i aplicades. Es prepara els nois i les noies per orientar el seu futur cap a l’enginyeria, la tecnologia, el disseny industrial i altres àrees relacionades. Requereix habilitats tècniques, capacitat d’innovació i una actitud orientada a la solució de problemes.

Sortides acadèmiques

Les sortides acadèmiques del Batxillerat Tecnològic són moltes i inclouen l’accés a carreres universitàries en àmbits com l’enginyeria, la tecnologia, el disseny industrial i altres disciplines relacionades amb la tecnologia i la innovació. També és possible continuar amb estudis superiors en recerca científica o realitzar formació professional en àrees tècniques.

Dins de la modalitat de Batxillerat de Ciències Socials, al Col·legi Badalonès ampliem i aprofondim en el coneixement de la història, l’economia i la literatura universal. L’alumnat d’aquesta modalitat treballa de manera optativa el funcionament de l’empresa, les problemàtiques socials, la ciutadania, la política i el dret, la creació literària, la comunicació o l’anàlisi de dades.

A qui es dirigeix

Els alumnes d’aquesta modalitat tenen inquietuds relacionades amb els estudis lingüístics i literaris, la filosofia, les manifestacions culturals, les ciències socials, jurídiques, polítiques i econòmiques, la gestió i administració pública, la comunicació, les relacions públiques, la publicitat, el turisme i altres serveis d’oci. Requereix habilitats de comunicació, comprensió intercultural i una visió global de la societat.

Sortides acadèmiques

Les sortides acadèmiques del Batxillerat Social inclouen l’accés a graus en àmbits com les ciències socials, dret, periodisme, educació, turisme, gestió cultural i altres disciplines relacionades amb les humanitats i les ciències socials. També és possible continuar amb estudis superiors en recerca o realitzar formació professional.

Dins de la modalitat de Batxillerat Humanístic, al Col·legi Badalonès ampliem i aprofundim en el coneixement de la llengua i la literatura, la història i l’economia. L’alumnat d’aquesta modalitat treballa de manera optativa el funcionament de l’empresa, les problemàtiques socials, la ciutadania, la política i el dret, la creació literària, la comunicació o l’anàlisi de dades.

A qui es dirigeix

Els alumnes d’aquesta modalitat tenen un fort interès en les humanitats, les lletres i les arts. Són persones crítiques i amb capacitat per reflexionar sobre la realitat actual. S’interessen pels coneixements del món contemporani i la seva evolució històrica, i tenen capacitat per explicar i transmetre idees. Requereix habilitats de comunicació, creativitat i una visió amplia de la cultura i la condició humana.

Sortides acadèmiques

Les sortides acadèmiques del Batxillerat Humanístic inclouen l’accés a carreres universitàries en àmbits com les humanitats (filosofia, història, literatura), les lletres (lingüística, traducció, periodisme), la docència, el turisme cultural i altres disciplines relacionades amb la cultura i les arts. També és possible continuar amb estudis superiors en recerca o realitzar formació professional.

Aprenentatge i coneixements per a un futur ple de possibilitats

Les iniciatives i projectes que elaborem i apliquem a les diferents etapes de l’escola neixen amb la voluntat de preparar l’alumnat per a la vida activa social mitjançant un aprenentatge profund que els permeti conèixer, fer, conviure i ser. El nostre mètode és obert i contempla, estudia i incorpora aspectes de la majoria dels corrents educatius mitjançant projectes col·laboratius i cooperatius.

Projecte internacional
(eTwinning i Erasmus+)

Sota el paraigües del programa Erasmus+, es facilita el contacte, l’intercanvi d’experiències i la col·laboració entre escoles, docents i alumnes d’arreu del món, així com estades a diferents països europeus.

Diploma Dual

El col·legi ofereix als seus alumnes la possibilitat d’accedir al Diploma Dual mitjançant un programa creat i desenvolupat per Academica Corporation per tal d’obtenir una doble titulació de batxillerat espanyol i nord-americà.

Jornades, lligues, olimpíades i premis

Participem en competicions d’oratòria, biologia, geologia i economia, a jornades científiques i a diferents premis locals i nacionals per tal d’incentivar l’esforç de l’alumnat.

Preparació de les PAU

Acompanyem el nostre alumnat en la preparació de les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) per tal d’aconseguir les millors qualificacions per poder accedir als estudis universitaris desitjats. També assessorem en la preinscripció i matriculació per a les PAU. Tot el que has de saber sobre la universitat.

Preparació de les PAP (Magisteri)

Acompanyem el nostre alumnat en la preparació de les Proves d’Aptitud Personal (PAP) per a l’admissió als graus en Magisteri, proporcionant les eines i les pautes per afrontar els exàmens amb èxit.

Departament d'orientació pedagògica (DOIP)

Elaborem i apliquem plans individuals per a l’alumnat amb necessitats educatives, i guiem i assessorem l’alumnat i les seves famílies, així com a l’equip docent, en el procés d’aprenentatge.

Natació

Durant el primer any, l’alumnat realitza natació dins de l’horari lectiu amb un equip de monitoratge especialitat per tal d’afavorir el seu desenvolupament motor, psíquic i social.

Contacta amb el col·legi

Omple el següent formulari i ens posarem en contacte amb vosté el més aviat possible.
Júlia Castillo
Cap d’Estudis

Batxillerat al día

Segueix l'actualitat del col·legi des dels nostres canals oficials.

Llista de sol·licituds per estudiar Batxillerat al Badalonès, ordenada a 3 de juny

El departament d’Educació ha publicat avui la llista de sol·licituds per estudiar Batxillerat al Badalonès, ordenada a 3 de juny....

Llegir més

Barem de Batxillerat un cop resoltes les reclamacions i número de desempat per a la preinscripció

El departament d’Educació ha publicat avui la llista de sol·licituds per estudiar Batxillerat al Col·legi Badalonès com a primera opció,...

Llegir més

Aplaudiments i molta emoció en la graduació de la 26a promoció de Batxillerat al BCIN

La 26a promoció de Batxillerat del Col·legi Badalonès s’ha graduat aquesta tarda en un acte marcat, com és habitual, per...

Llegir més

Publicada la llista de sol·licituds per estudiar Batxillerat al col·legi amb la puntuació provisional

El departament d’Educació ha publicat avui la llista de sol·licituds que han demanat el Col·legi Badalonès com a primera opció per...

Llegir més

Els alumnes de Creació Literària de 1r de Batxillerat ens obsequien amb uns relats per Sant Jordi

Avui, en la vigília de Sant Jordi, Els alumnes de la matèria de Creació Literària, que imparteix la professora i...

Llegir més

Dos alumnes de l’escola, 1r i 3r classificats en l’Olimpíada d’Economia de la UPF

En Dídac Gallego i la Martina Arias, de 2n de Batxillerat, han assolit la 1a i la 3a posició en...

Llegir més