El Badalonès, premi extraordinari a la Recerca de Batxillerat per la Universitat Ramon Llull

El Col·legi Badalonès és el centre de Catalunya que més treballs ha presentat -123, en total- als Premis de Recerca de Batxillerat de la Universitat Ramon Llull (URL). El certamen arriba aquest any al 20è aniversari, i per celebrar aquesta efemèride ha creat uns premis extraordinaris, amb dues categories. Aquestes distincions s’atorgaran cada cinc anys i estan dotats amb un trofeu honorífic de reconeixement.

Les dues categories són:

  • “Constància” (3 premis atorgats als 3 centres docents que hagin tingut una major participació durant les vint edicions del certamen (2002-2021).
  • “Impuls al Talent” (3 premis atorgats als 3 centres docents que hagin obtingut més treballs guanyadors i distincions durant les vint edicions (2002-2021) .

És en el marc d’aquesta celebració, que la Universitat ha decidit atorgar el 1r. Premi de la categoria “Constància” al Col·legi Badalonès “per ser el centre que més treballs (123) ha presentat al llarg de les 20 edicions dels premis.” Les distincions es lliuraran el pròxim dimecres, 26 de maig, a les sis de la tarda en un acte que es celebrarà a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia-URL.

La direcció del Col·legi Badalonès vol expressar la seva satisfacció i el seu agraïment per un premi que reconeix l’esforç i l’aposta decidida del nostre centre per la Recerca en el Batxillerat. En el cas del certamen de Recerca de la Universitat Ramon Llull, es tracta d’un dels més importants del país, com demostra el fet que, durant aquests vint anys, hi han participat més del 80 % de les escoles de Catalunya i s’han presentat més de 5.500 treballs. A més de ser el que més n’ha presentat, el Badalonès ha guanyat premis en alguna edició d’aquest certamen. Per exemple, l’any 2015, quan l’aleshores alumna Maria Quintana Verdaguer ho va fer amb el treball “La malaltia de Huntington”. La imatge que il·lustra aquella notícia correspon a l’entrega de guardons d’aquella edició. 

Els premis de la URL no són els únics als que s’ha anat presentant el col·legi. El nostre centre, per exemple, és un dels grans clàssics dels Premis de Recerca Jove (abans Cirit) que organitza el govern de la Generalitat a través del departament d’Universitats i Recerca, i ha guanyat el certamen en més de vint ocasions.