+ BADALONÈS

Programa de Voluntariat

Intencionalitat pedagògica i solidària

L’Aprenentatge Servei (APS) és una metodologia educativa que combina processos d’aprenentatge i de servei a la comunitat en un sol projecte ben articulat en què els participants es formen mentre treballen en necessitats reals del seu entorn amb l’objectiu de millorar-lo.

Al Col·legi Badalonès, la integració d’aquesta metodologia a l’ESO no va estar condicionada per cap instrucció del departament d’Educació, sinó que es va veure com un procés natural per a l’escola, que l’any 2004 va estrenar la Lluita Adolescent per la Pau (LLAP), el seu projecte solidari propi.

Actualment, l’alumnat de 4t d’ESO és el principal protagonista de l’APS, una mena de programa de voluntariat que convida els nois i noies a dedicar 20 hores -10 en horari escolar, i les altres fora d’hores de classe- a fer tasques per a la comunitat.

L’APS té com a principals objectius desenvolupar la competència social i ciutadana dels joves, tot afavorint una actitud crítica i compromesa davant la societat; donar-los a conèixer, a ells i les seves famílies, la xarxa associativa i les entitats socials de l’entorn; i augmentar la seva implicació en entitats socials i solidàries.

Des de fa ja alguns anys, els nostres alumnes col·laboren amb Voluntaris Badalona fent tasques de suport en diferents curses, i també en l’organització d’alguns esdeveniments propis, com ara la Cantada de Nadal que el col·legi fa al Palau d’Esports, o fent tasques d’acompanyament en algunes de les sortides i activitats que s’organitzen a per als nens i nenes d’Educació Infantil.

Formem la identitat dels joves mitjançant el compromís cívic, l'empatia i l'altruisme i la cura.
Els impulsem a tractar els problemes socials utilitzant la intel·ligència individual i col·lectiva.
Acompanyem els nostres alumnes a aprendre coneixements i adquirir competències acadèmiques i vitals, tot apropiant-se de valors després de viure'ls i de reflexionar l'experiència.
Contribuïm a teixir una xarxa local d'institucions educatives i entitats socials, sentint-nos part de la comunitat, tot treballant pel bé comú.

Eduquem en valors per crear ciutadans compromesos

Vine a conèixer el nostre col·legi!

Sol·licita informació per a les inscripcions del curs 2024-25. Et volem conèixer!