Alumnes de Batxillerat i Primària recullen residus a la platja del Pont del Petroli

Alumnes del Col·legi Badalonès s’han passat el matí recollint residus acumulats a la sorra de la platja del Pont del Petroli. L’acció s’emmarca en el Projecte Ambiental de l’escola i forma part de la campanya “Clean-Up The Med”, organitzada a nivell europeu per l’ONG italiana Legambiente i coordinada a nivell local per l’Escola del Mar. Vol conscienciar els escolars sobre la importància de tenir cura del medi ambient i, singularment, de la Mediterrània. I servei per avaluar l’estat de les platges abans de l’inici de la temporada d’estiu.

Seguint el model de l’any passat, l’acció l’han portat a terme tots els alumnes de 6è de Primària i els de 1r de Batxillerat Científic, que han fet de monitors, seguint les directrius marcades per l’equip docent del col·legi. A primera hora del matí, s’han desplaçat junts a la platja i, dividits en grups, s’han repartit en tres trams: el de voramar, el tram central i el passeig Marítim. Després de dues hores de treball intens, s’han dirigit a l’edifici de Primària, on cada grup ha analitzat els residus recollits i n’ha fet un recompte, per determinar si són o no els mateixos en tots els trams. A continuació, han formulat diferents hipòtesi sobre l’origen d’aquests residus i han dissenyat diferents accions que es podrien dur a terme per conscienciar la ciutadania de la importància de reduir-los.

En els pròxims dies, coneixerem les conclusions d’aquest grup d’alumnes. L’acció s’emmarca en les jornades prèvies a la celebració, el proper dilluns 5 de juny, del Dia Mundial del Medi Ambient.