L’alumnat de 5è tanca amb èxit la seva participació en el Mercat de Cooperatives de Badalona

L’alumnat de 5è de Primària ha participat avui en l’edició d’enguany del Mercat de Cooperatives de Badalona, que s’ha celebrat aquest matí i fins el migdia als encants de Montigalà. Allà, han venut titelles, bosses, punts de llibre, llibretes, moneders i altres productes que han anat produint durant el curs a través de les tres cooperatives que han creat, i que han anomenat “Petits Artesans” (5e A); “Badaproduct” (5è B) i “Artesania Creativa” (5è C). 

Els i les alumnes han desenvolupat les seves  cooperatives partint de zero, i elaborant els seus respectius plans de negoci. En el marc de l’assignatura d’Emprenedoria, guiats per la professora Marga Dunjó i amb l’ajuda dels seus tutors i tutores, també han hagut d’aprovat els seus estatuts, crear la seva junta directiva, demanar la inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars i presentar la sol·licitud del permís per posar les  parades.  Tots els beneficis obtinguts amb la venda dels productes es destinaran a tres ONG que han estat prèviament escollides pels propis alumnes.

El Mercat de Cooperatives Escolars de Badalona ha arribat aquest any a l’11a edició. Hi han participat 330 alumnes de 5è de sis centres educatius. Aquest projecte s’està duent a terme aquest curs a 263 escoles de 107 municipis catalans, amb més de 400 cooperatives creades per més de 9.000 alumnes de cicle superior de primària. El projecte “Cultura emprenedora a l’escola” està promogut, des del curs 2011-12, per la Diputació de Barcelona, i organitzat, a la nostra ciutat, per l’IMPO i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona.