Més recursos per mantenir el ritme lectiu en eventuals confinaments

La situació de pandèmia fa preveure un curs complicat, pel que fa als eventuals confinaments de grups d’alumnes. Al col·legi, vam aprofitar el tram final del curs passat i tot l’estiu per preparar-nos per a qualsevol situació, i millorar la nostra capacitat per donar-hi resposta. Avui, els recursos ja són una realitat, que hem posat en marxa de manera immediata pel confinament de dos grups d’alumnes. Un de P4 i un altre, més recent, de tercer d’ESO.

Per sort, la immensa majoria dels alumnes que estan confinats a casa han donat negatiu en les proves PCR que se’ls han practicat a l’escola i es troben perfectament bé. Tots ells segueixen el curs en l’horari lectiu normal, fent classes de matí i tarda de manera online i en millors condicions que abans de l’estiu pels dispositius que l’escola ha posat a disposició del personal docent. Es tracta d’unes estructures equipades amb webcam que ha ideat i construït el cap d’informàtica del col·legi, Raúl Herrero, i que fa les funcions de pissarra per als professors i professores. Gràcies a aquest dispositiu els docents han pogut millorar el nivell de la seva comunicació amb els alumnes.

D’altra banda, l’escola també s’ha dotat de micròfons de solapa i webcams per gravar les classes d’aquells grups en els quals només algun alumne es troba confinat. En aquest cas, els alumnes que són a classe segueixen les explicacions del docent de manera presencial, mentres que l’alumne o alumna que és a casa, ho fa a través de la imatge que rep de la seva aula i, singularment, de la pissarra. Cal recordar que totes les aules del col·legi estan equipades amb connexió a internet i disposen, com a mínim, d’un ordinador i un projector.

Tot i ser més difícil, per la seva menor autonomia a l’hora de fer anar l’ordinador, la comunicació online també es fa servir per mantenir el contacte visual entre els mestres i l’alumnat d’educació infantil afectat per un confinament. En el cas del col·legi, els alumnes de P4 que han de fer quarentena a casa ja van fer dimarts la primera connexió online amb els seus companys i companyes, i amb les seves mestres. Aquesta es considera una tasca complementària a les altres que el personal docent els fa arribar de forma pràcticament diària.

La direcció de l’escola fa un balanç positiu de la resposta que s’està donant a les situacions de confinament, i fa una crida a tota la comunitat educativa per extremar les precaucions amb l’objectiu de reduir el risc de contagi, especialment en les hores que els i les alumnes passen fora del col·legi.

Junts, ho aconseguirem!