Parlem amb Jordi Valls, guanyador del premi RED d’escriptura creativa

Dijous va ser un dia molt especial per a Jordi Valls Lafarga. A més de ser el seu sant, aquest alumne de quart d’ESO A del col·legi va ser proclamat guanyador, en la modalitat de poesia, del primer concurs d’escriptura creativa Red, organitzat per la revista escolar Júnior Report i obert a nois i noies de 37 centres educatius de tot Catalunya. El premi implica que la seva obra, que porta per títol “La plaça és sola”, i que podeu llegir aquí, s’inclourà en un llibre que es publicarà abans de final d’any amb la seva i els altres relats guanyadors en les categories de narrativa, text periodístic i il·lustració.

En Jordi es va animar a participar en el concurs després de veure el post que s’hi va dedicar al canal d’Instagram de l’escola. Explica que va triar la modalitat de poesia perquè, tot i no ser un lector habitual d’aquest gènere, “m’agrada escriure’n per expressar els meus sentiments”.  Pel que fa al treball guanyador, no es va inspirar en cap plaça en concret. “Més aviat, em va venir de gust escriure sobre els elements que conformen una plaça”, assegura.

L’èxit en aquest concurs no altera, de moment, els plans d’en Jordi, gran aficionat al bàsquet -juga al cadet A de l’AEB– i a la bona música. “Ara per ara, em veig més fent ciències que lletres”, resumeix. La direcció del col·legi i l’equip docent en bloc se sumen al munt de felicitacions que Valls ha rebut durant i després d’un Sant Jordi molt especial, i no només per un confinament que ja fa sis setmanes que dura. Les primeres, pel seu Sant, i les que van venir després, per una victòria tan dolça com inesperada.