L’equip del Badalonès, a punt per a una nova edició de la Lliga de Debat de la UPF

L’equip del Col·legi Badalonès prepara des del mes de desembre la seva participació en l’edició d’enguany de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats, que coordina i representa l’acció conjunta de 22 universitats d’arreu dels Països Catalans. L’equip d’aquest curs el conformen la Mara Martínez, de 1r de Batxillerat, i la Maria Vinardell, l’Ariadna Puyada, l’Alex Chaves i l’Adel Soto, de 2n. Van ser seleccionats a principis de desembre i el seu preparador és Ricard Palou, periodista i professor de la nostra escola.  Avui, l’equip ha participat en una formació sobre debat i oratòria que s’ha celebrat al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra. Es dóna el cas que, durant la visita, l’expedició del col·legi ha coincidit amb Santiago Ramírez, exalumne del Badalonès i integrant de l’equip que va participar en la lliga de l’any passat. Ramírez, que actualment estudia el grau de Dret a la UPF, ha compartit la seva experiència en la competició i ha desitjat molta sort a l’equip de la que sempre serà la seva escola.

El Badalonès competeix com sempre en la fase local que organitza la Universitat Pompeu Fabra, i que aquest any se celebrarà dijous i divendres de la setmana vinent. Hi participaran 24 equips de centres educatius d’arreu de les comarques barcelonines, i el guanyador tindrà l’oportunitat de participar en la fase final de la competició, que se celebrarà a València durant el mes de març. Aquest any, la qüestió sobre la qual es debatrà és la següent: “La intel·ligència artificial és una amenaça per a la humanitat?”. 

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat vol fomentar les competències transversals dels estudiants mitjançant l’ús de la paraula i crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular.