El col·legi inicia aquest mes la construcció d’un nou edifici per a Cicles Formatius

El Col·legi Badalonès començarà aquest mes de febrer la construcció d’un nou edifici que dedicarà íntegrament als Cicles Formatius. S’aixecarà al carrer dels Arbres, on actualment hi ha l’antiga casa del doctor Roca, que l’escola va adquirir fa deu anys i que en els últims temps ha acollit l’aula de música, la sala d’actes i una part del pati, que connecta amb el de l’edifici central del col·legi. Des de principi de curs, aquests espais s’han traslladat per poder treballar en el buidatge de l’immoble, que es començarà a enderrocar aquest dilluns, 12 de febrer.

El nou edifici, dissenyat per l’arquitecte badaloní Jordi Moliner, comptarà amb planta baixa i quatre pisos. L’objectiu és que pugui entrar en funcionament, tot i que de manera parcial, en l’inici del curs 2025-26. L’equipament centralitzarà tota l’activitat dels Cicles Formatius de l’escola, tant de Grau Mitjà com superior.

La construcció d’aquest nou edifici és una mostra més de l’aposta de l’escola pel manteniment i la millora de les seves instal·lacions, una constant que ha mantingut des de la seva fundació, l’any 1895. Actualment, el Col·legi Badalonès disposa de quatre edificis: el més antic és el de la seu central, situada a la confluència dels carrers dels Arbres, d’Enric Borràs i Marina, que acull els estudis d’ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Superior. El segon és el d’Educació Infantil, situat al carrer de Guifré, 214. El de Primària, inaugurat a principis dels anys 90, és al carrer de Mossèn Anton Romeu, 66-76.