Un equip del col·legi fa història i guanya un torneig empresarial d’àmbit estatal

El Col·legi Badalonès ha assolit avui una fita històrica. Un equip integrat per alumnes de Cicles Formatius de Grau Superior s’ha proclamat guanyador de la final estatal del prestigiós Desafío Júnior Empresarial.  És el primer cop que el Badalonès guanya el certamen. L’equip guanyador el conformen la Marlena Angela Dachs, l’Àngel Rodríguez, la Sara Montblanch i la Sara Younkman, i les seves tutores són les professores Elena Selga i Montse Luna. En la final, que com la ronda prèvia es va haver de celebrar per videoconferència a causa de la situació derivada de la crisi de la COVID19, els representants de l’escola es van imposar a cinc rivals d’altres punts de l’Estat. Com a premi, gaudiran d’una beca amb un descompte per poder estudiar a l’ESIC i un mòbil d’última generació.

El Desafío Empresarial Júnior ESIC premia les millors idees de negoci, i també la seva presentació i desenvolupament. En el cas de l’equip del col·legi, han dissenyat una furgoneta que recorreria els festivals musicals oferint tatuatges als assistents. La idea, batejada com a Tattoo Truck, l’han anat desenvolupant des de l’inici de curs, i ara mateix ja compta amb un pla de negoci, un estudi de mercat, web i xarxes socials actives. Els guanyadors del certamen es plantegen tirar endavant el projecte si troben finançament.

La final es va viure amb molta intensitat al col·legi. La direcció i el personal d’oficines la van seguir des de l’edifici d’Arbres, des d’on s’està treballant en els processos de preinscripció i en la reobertura parcial de l’escola, a partir de dilluns vinent. El personal docent i molts alumnes, sobretot de cicles, la van seguir des dels seus domicilis. El veredicte del jurat, que es va fer públic a dos quarts de dues, va suposar un esclat de joia col·lectiu. La directora, Ani Dunjó, va poder connectar amb els guanyadors i les seves tutores per videotrucada i els va transmetre una felicitació molt emotiva de part de tota la comunitat educativa del Badalonès.

Fa tres anys, un altre equip del col·legi igualment format per alumnes de cicles va arribar a les semifinals del torneig. La fita assolida ahir és mèrit dels alumnes, però il·lustra l’alt nivell educatiu del Badalonès.