Setmana de la Salut a l’entorn del Dia Mundial Contra el Càncer Infantil

La celebració, aquest dimarts 15 de febrer, del Dia Mundial de la Lluita Contra el Càncer Infantil, marcarà la Setmana de la Salut, que l’escola dedicarà a reflexionar sobre els hàbits saludables en totes les etapes educatives i, singularment, a Primària. Pel que fa a la celebració del 15 de febrer, un any més, el col·legi mobilitza tota la comunitat educativa amb una acció solidària a benefici de la unitat de càncer infantil de l’Hospital de Sant Joan de Déu. De nou, les condicions sanitàries han aconsellat no celebrar l’habitual xocolatada solidària que, per segon any, serà substituïda per una rifa feta gràcies a la col·laboració de l’@ampabadalones i de les famílies Cuevas i Fayos (membres de la nostra comunitat educativa). Serà el divendres 18 de febrer per la tarda, i se sortejaran una cistella de fruites cedida per Fruites Cuevas; un lot de productes d’Idilia Foods i ampolles tèrmiques cedides per l’Ampa del col·legi. Per participar en aquest sorteig, demanem una aportació voluntària d’un euro mínim per infant. Cada euro serà bescanviat per un número de la rifa. Es recolliran aquests diners al llarg d’aquesta setmana que hauran d’entregar al seu tutor/a. L’entrega del premi es realitzarà el mateix divendres. Com cada any, tots els diners que es recullin per la rifa seran ingressat en un compte de l’Hospital de Sant Joan de Déu.

La Setmana de la Salut tindrà activitats a totes les etapes educatives, però es viurà amb especial intensitat a Primària, on l’equip docent ha preparat propostes per a cada curs:

  • 1r EP: L’esmorzar és la clau.
  • 2n EP: Vigila amb el sol, solet.
  • 3r EP: Vaig net, estic content.
  • 4t EP: Els aliments, la nostra energia.
  • 5è EP: Menja bé, et sentiràs bé.
  • 6è EP: Bona postura, bona salut.  En aquest nivell , també estan treballant el projecte “Anem d’etiqueta” per entendre tota la informació que ens proporcionen les etiquetes dels aliments i els  medicaments i durant la setmana es durà a terme una activitat relacionada amb els medicaments.

La direcció del col·legi anima l’alumnat i les famílies a implicar-se en la celebració de la setmana de la Salut, i en el repte solidari que suposa la participació en la rifa.