Celebrem el Dia de les Dones en la ciència amb l’exalumna i brillant investigadora Laura Escudero

Laura Escudero, exalumna de la nostra escola i recentment distingida per la Fundación Pfizer com una de les millors joves investigadores de l’estat per la seva recerca sobre la biòpsia líquisa i les seves aplicacions mèdiques, ha estat avui la gran protagonista de la celebració del Dia Internacional de les Dones i les Nenes al col·legi. Escudero, de només 30 anys, ha parlat als alumnes de 2n d’ESO i de 2n de Batxillerat Científic de la importància que moltes dones han tingut històricament en la recerca científica, i de la marginació a què van ser sotmeses durant molts anys. També ha fet un repàs a la seva trajectòria personal i professional, i ha respost a tota mena de preguntes per part de l’alumnat, que li ha plantejat qüestions relacionades amb les carreres que ells i elles aspiren a estudiar en un futus que, en el cas de l’alumnat de més edat, no és gens llunyà. Escudero s’ha mostrat molt feliç d’haver tornat per un dia a l’escola, i no ha desaprofitat l’oportunitat de saludar docents amb els quals va coincidir. També a la directora, Ani Dunjó, que li ha regalat un ram de flors en nom de tot el personal del Badalonès.

La Fundación Pfizer ha premiat  la doctora Escudero per la seva recerca sobre la biòpsia líquida i les seves aplicacions mèdiques per caracteritzar i monitorar el medul·loblastoma, el tumor cerebral maligne més comú en infants. L’estudi s’ha realitzat al grup del Dr Seoane a l’Institut d’Oncologia de la Vall d’Hebron.  A l’edició d’enguany dels Premis Fundación Pfizer de Innovación Científica para Jóvenes Investigadores s’hi havien presentat més de 100 científics d’arreu de l’Estat espanyol.

L’exalumna de la nostra escola no ha estat l’única amb la qual han pogut parlar els i les nostres alumnes durant el Dia Internacional de les Dones i les Nenes en la Ciència. A primera hora del matí, l’alumnat de 1r d’ESO ha participat en una trobada online amb Núria Massip Sales, biòloga de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), que participa en un estudi sobre les proteïnes que activen o aturen el cicle cel·lular, i que juguen un paper decisiu en el desenvolupament de processos tumorals.