Nou impuls al cicle formatiu d’Administració i Finances en l’àmbit d’assegurances

El Departament d’Educació va presentar ahir al matí un conveni de col·laboració signat amb la Unión Española de Entidades Aseguradoras y Reaseguradoras (UNESPA), la Asociación Española de Corredurías de Seguros (ADECOSE), els respectius Col·legis de Mediadors d’Assegurances de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, la Fundació Auditorium i el Col·legi d’Actuaris de Catalunya. L’objectiu de l’acord és impulsar la formació i la qualificació dels professionals del sector de les assegurances per adequar-la a les necessitats de les diferents entitats i promoure l’FP dual. El Col·legi Badalonès, un dels tres únics centres de Catalunya que imparteix el Clicle Formatiu de Grau Superior en Administració i Finances en l’àmbit de gestió d’assegurances, va estar representat en l’acte pel responsable de pràctiques i formació en centres de treball, Aniceto Ramírez, i per la professora Elisabet Pallarés. Els dos membres del cos docents apareixen en la imatge acompanyats de representants de l’empresa Zurich Insurance, de Mapfre Assegurances, de ACM España (Assurances Crédit Mutuel), i del Director General d’FP del Departament d’Ensenyament.

El conveni reforça la promoció del cicle formatiu de grau superior d’Administració i finances –orientat a l’àmbit de la gestió d’assegurances- en tots els centres que l’imparteixen. El cicle inclou dos mòduls formatius que permeten que el Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Barcelona, a través de la seva Fundació Auditòrium, pugui acreditar a l’alumnat titulat per treballar en la mediació d’assegurances.

El primer mòdul inclou la formació específica de Tècnica d’Assegurances, amb una durada de 198 hores, compost per quatre unitats formatives: Introducció a les assegurances, Tècnica de subscripció de productes, Sinistres, i Indicadors i obligacions comptables. I el segon mòdul que s’ha incorporat és el de Gestió d’assegurances, amb una durada de 99 hores i amb tres unitats formatives: Habilitats clau en gestió d’assegurances, Eficiència i qualitat del servei i Digitalització d’assegurances.

FP dual en la gestió d’assegurances

El conveni permetrà establir nous acords de col·laboració específics amb asseguradores, empreses, col·legiats i demés associats de les organitzacions signants, per continuar expandint aquest cicle d’FP orientat a l’àmbit de la gestió d’assegurances en modalitat dual.

L’objectiu final és millorar la inserció laboral dels professionals i futurs professionals del sector i satisfer la demanda de personal qualificat amb coneixements d’assegurances. El 85% dels alumnes de la primera promoció d’aquest cicle va rebre una oferta laboral de les empreses i corredories d’assegurances, on van realitzar la formació dual.

Aquest conveni estarà en vigor fins el 31 de desembre de 2023, amb possibilitat d’una pròrroga màxima de quatre anys.