L’alcalde visita la nostra escola i obre la celebració dels 125 anys

L’alcalde de Badalona, Àlex Pastor, ha inaugurat avui els actes de celebració dels 125è aniversari de la fundació de l’escola, que se celebra aquest any. Acompanyat del regidor d’Educació, Jordi Subirana, i del president de la Federació d’Empresaris de Badalona, Josep Maria Puente, el batlle va visitar les instal·lacions del carrer dels Arbres, on va ser rebut per la directora, Ani Dunjó, i per la resta de representants de l’equip directiu, Pastor va participar en una taula rodona amb representants de l’AMPA i alumnes de totes i cada una de les etapes educatives de l’escola.  

Durant la trobada la directora del Badalonès, Ani Dunjó, va fer un repàs a la llarga trajectòria del col·legi i va destacar el caràcter emprenedor i creatiu de la institució. També va demanar el suport del govern municipal per tirar endavant alguns projectes, com ara la posada en marxa d’un cicle formatiu de Ciències de la Salut que l’escola aspira a posar en marxa amb la col·laboració de Can Ruti.

L’alcalde va respondre totes les preguntes que se li van plantejar des de l’auditori, en el qual hi havia alumnes des de primària fins a batxillerat i cicles formatius. Un dels moments més emotius es va produir durant la projecció d’un vídeo -vegeu la galeria- en el qual alumnes d’infantil de 5 anys demanen a l’alcalde poder-lo anar a visitar a l’ajuntament durant el mes de març, com a culminació d’un projecte sobre la ciutat en el qual ja estan treballant. Pastor va acceptar la proposta i la trobada s’ha de concretar en les properes setmanes.

La primera referència documental del col·legi data de l’any 1.895. Es tracta d’un anunci publicat a El Eco de Badalona. 125 anys després, el col·legi prepara un seguit d’actes per commemorar-ho, del qual es donaran detalls aviat.