La professora Blanca Bravo debuta en el còmic posant text a un àlbum il·lustrat

La professora de Llengua i Literatura i exalumna de l’escola, Blanca Bravo Cela (Barcelona, 1972), combina des de fa anys la seva tasca docent amb una prolífica carrera com a escriptora. Ara, tot just un any després de publicar el seu darrer volum “El pitjor equip del món” (Ed. Animallibres), debuta en el món del còmic posant text a “Mi Silencio” (Ed. Kairós), un àlbum il·lustrat per Laia Carrera Crespo que sortirà a la venda la setmana vinent. “Ha estat un autèntic repte”, explica la professora, que va rebre amb entussiasme la proposta de posar el text a les idees dibuixades per la il·lustradora. “Mi Silencio” és un llibre de Mindfullness adreçat a infants i joves. Narra el viatge d’una nena que, cansada de la la grisor i els sorolls de la ciutat on viu, comença un viatge iniciàtic a la recerca del silenci i la pau interior. En el trajecte, topa amb gent estressada i cridanera, una realitat que contrasta amb l’univers de pau que la protagonista associa als records al pati de la seva antiga escola. El volum convida el lector a reflexionar sobre el món que ens envolta, i a cercar la seva pau interior.

La publicació de “Mi Silencio”, que ja es pot reservar, coincideix encara amb les presentacions que la professora del col·legi fa, encara avui, del seu anterior llibre en diverses poblacions d’arreu de Catalunya. Perquè “El pitjor equip del món”, un relat que narra les vicissituds d’un conjunt de nens i nenes en els seus inicis en el món de l’esport, s’ha convertit en un llibre de referència en moltes escoles i instituts del país. 

Blanca Bravo, que en la seva trajectòria com a escriptora acumula mèrits com el fet d’haver estat finalista en el Premi Planeta de l’any 2015, ha publicat novel·les (La Otra Vida), assaigs i treballs de recerca (La Vida Difícil, Carmen de Burgos). Coincidint amb la publicació de “Mi Silencio”, l’autora dóna els últims retocs a un nou llibre, centrat en la figura del seu pare, l’il·lustrador Francisco Bravo, traspassat fa dos anys.