Estudiants i docents de Cicles viatgen a Tailàndia en el marc d’un projecte Erasmus+

Cinc estudiants i dos professors de Cicles Formatius de Grau Superior del Col·legi Badalonès viatjaran la setmana que ve a Tailàndia en el marc d’un projecte Erasmus+. Serà el primer cop que una expedició del col·legi viatgi a l’Àsia gràcies a aquest programa, finançat per la Unió Europea. Pau Perpiñán, Alma Mesonero, Marta López, Umaima Jebari i Max Sánchez viatjaran a Ayutthaya (Tailàndia) dijous de la setmana vinent i s’hi estaran fins el 4 de març acompanyats dels professors Oscar Chueco i Sara Corominas. Aquesta estada serà la tercera mobilitat del projecte Business Ambulance, que des del novembre del 2022 ha fet workshops a Helsinki, Gröningen i Badalona, i que acabarà amb una última trobada a Berlín el mes de maig vinent. Aquesta iniciativa té com a objectiu fomentar l’aprenentatge pràctic d’habilitats internacionals i de màrqueting en xarxes socials en la vida empresarial real. Els estudiants varien en cada una de les mobilitats, amb la qual cosa quan el projecte acabi, hi hauran participat 125 joves, 25 dels quals del nostre centre. A més del Col·legi Badalonès, els altres centres participants són la Thalayothaya Business Administration College (Tailàndia), l’Alpha College de Groningen (Països Baixos), el Mercuria i el Kalle Viira Creative Studio d’Helsinki (Finlàndia) i dos centres alemanys: el Louise-Schroeder-Schule d’Hamburg i el Mehnert/Paris de Berlín.

Què implica el projecte “Business Ambulance”?

El projecte “Business Ambulance” té com a missió principal crear un model d’aprenentatge que permeti als estudiants de cinc països diferents adquirir noves habilitats internacionals i de màrqueting en xarxes socials. Aquest model busca ajudar a les petites i mitjanes empreses locals (PIME) a millorar els seus negocis i atraure més clients satisfets. Hi participaran 125 estudiants de cinc països, assessorant a empreses i estudiant de manera individualitzada i personalitzada en tres entorns d’aprenentatge: l’escola, l’empresa i l’entorn digital.

Objectius del Projecte:

  • Crear un model d’aprenentatge per adquirir habilitats internacionals i de màrqueting en xarxes socials.
  • Ajudar les empreses locals a millorar els seus negocis i atraure més clients.
  • Estudiar i assessorar les empreses locals de manera individualitzada.
  • Aprendre habilitats internacionals i de màrqueting en grups internacionals.
  • Desenvolupar competències socials i ètiques ajudant les empreses.
  • Crear campanyes de màrqueting en xarxes socials per a PIME reals.

Col·laboració entre Escoles i Empreses:

“Business Ambulance” destaca per ser una forma innovadora de col·laboració entre escoles i empreses. A diferència dels mètodes tradicionals, aquest enfocament implica que els estudiants no només aprenguin de les empreses i professors, sinó que també ajudin i ensenyin a les PIME locals. Això ofereix als estudiants una oportunitat única per aplicar els seus coneixements teòrics en el món empresarial real.

Model d’Aprenentatge:

El model d’aprenentatge es basa en la implementació pràctica de les habilitats empresarials teòriques en un entorn real. Els estudiants col·laboren amb empreses existents, i per fer-ho compten amb el suport de professors i experts en màrqueting. Això els permet millorar la seva comprensió del màrqueting en xarxes socials i la creativitat empresarial.

Responsabilitat Social:

El projecte “Business Ambulance” també aborda la responsabilitat social en ajudar les empreses que han enfrontat reptes durant la pandèmia. Els estudiants planificaran i crearan campanyes de màrqueting en xarxes socials per a aquestes empreses, oferint suport tangible en temps difícils.

“Com a escola, tenim un paper crucial en la formació d’estudiants socialment responsables. Aquest projecte no només els ensenya habilitats empresarials, sinó també la importància de cuidar i ajudar els qui els envolten”, explica Ani Dunjò, directora  del Col·legi Badalonès.

Aquest viatge a Tailàndia representa una etapa emocionant en el desenvolupament dels estudiants i reflecteix el compromís del Col·legi Badalonès amb l’educació innovadora i la responsabilitat social.