Estada al Badalonès d’alumnes d’Alemanya, Finlàndia i Holanda per un projecte de Cicles Formatius

Setze alumnes i sis docents de centres educatius d’Alemanya, Finlàndia i Holanda han visitat avui la nostra escola, amb la qual col·laboren en el projecte “Creative Minds”, del programa Erasmus + i centrat en estudiants de Cicles Formatius. És la segona trobada presencial del projecte que se celebra aquest curs. La primera es va fer al mes de novembre a Berlín, i va servir per definir els projectes que treballen cinc equips integrats per un estudiant de cada un dels centres implicats. En el cas de la nostra escola, es tracta de la Claudia Fernandez, l’Alma Mesonero, en Marc Pagès i en Nicholas Rey, tots ells estudiants de Cicles Formatius de Grau Superior. La resta d’alumnes de la International Mercuria de Finlàndia, de l’Alpha College d’Holanda i de l’escola Louise-Schroeder de Berlin.

Els grups, que des del novembre han mantingut diferents trobades per via telemàtica, s’ha tornat a veure presencialment aquest matí a l’edifici del carrer Mossèn Anton. Allà s’ha fet un acte de benvinguda que ha comptat amb la presència de la nostra directora, l’Ani Dunjó. Posteriorment, han fet una primera visita a l’entorn de l’escola, i han participat en una sessió de treball.

En els pròxims dies, i fins el 16 de març, els estudiants traslladaran les seves trobades al Fablab de Barcelona, un centre de producció i recerca, que utilitza software de disseny assistit per a la creació de prototips i models a escala. Serà allà on els diferents grups treballaran en la producció dels cinc prototips que han dissenyat en els últims mesos.

Després d’aquesta trobada a Badalona, quedarà pendent la prevista a Vantaa (Finlàndia), on els alumnes presentaran i defensaran els seus treballs, acompanyant-los del corresponent pla de negoci.