Escollides les ONG que col·laboraran amb les roses solidàries

Els alumnes del col·legi que participen en la Lluita Adolescent per la Pau (LLAP) ja han escollit les tres ONG que participaran en l’edició d’enguany de les roses solidàries de Sant Jordi i es repartiran els beneficis d’aquesta iniciativa. Es tracta de  la Minmahaw School, els Amics de Mumbai i l’Associació Catalana de Malalts de Behcet.

Cada any, des del 2005, els alumnes de l’escola trien ONG als quals destinar els diners d’una iniciativa que té el seu origen en els atemptats que hi va haver a Madrid l’11 de març del 2004, que van commocionar el món. Diversos membres de l’esc

ola van proposar als alumnes escriure cartes de suport a escolars com ells que haguessin perdut algun ésser estimat en aquells atacs. El resultat van ser un munt d’escrits de gran valor sentimental, que el col·legi va fer arribar a l’Ajuntament de Madrid perquè fossin lliurades als seus destinataris finals.

La situació viscuda aquell any va sembrar la llavor del que avui és la LLAP. I les reflexions que s’hi fan ja no són sobre el terrorisme, sinó sobre valors solidaris. Més enllà dels debats, sempre interessants, cada curs els alumnes fabriquen unes rosetes de plastilina que surten a vendre per Sant Jordi. I els diners que recullen els reparteixen entre les ONG que han escollit prèviament.

Us espliquem més coses de les entitats escollides aquest any:

Minmahaw School (Education For Friendship Foundation)

Minmahaw és una escola on els alumnes viuen durant tot l’any. Tots vénen de diferents zones de Myanmar i diversos camps de refugiats de la frontera entre Myanmar i Tailàndia. Aquest any tenen 37 alumnes que han estat escollits per les seves aptituds, habilitats creatives i la seva voluntat d’estudiar. Tots els alumnes d’entre 17 a 23 anys d’edat provenen de contextos econòmics, socials, polítics i educacionals desfavorits.

Projecte : La missió del centre és formar a persones amb unes competències bàsiques que puguin ser comparables a les de països més desenvolupats.

http://minmahawschool.org/

‎-Amics de Mumbai

Aquesta associació va ser creada a Barcelona el 2003 per voluntaris i voluntàries que van col·laborar amb anterioritat al CCDT -Committed Communities Development Trust- vivint en persona el funcionament i la influència de l’organització a la ciutat de Mumbai, a l’Índia. CCDT és una ONGD local fundada el 1990, que treballa pel desenvolupament integral de la població en situació de vulnerabilitat i exclusió social, especialment amb nens i nenes afectats o infectats pel VIH.

Projecte: En els seus 29 anys d’esforç i treball, CCDT ha aconseguit millorar la situació social de milions de famílies de Mumbai i ciutats properes. Com a associació col·laborativa en els seus projectes i coneixent de primera mà la gran feina que es fa a l’Índia, Amics de Mumbai busca cooperació internacional amb el suport dels fons econòmics generats a Catalunya. El 100% dels beneficis que té Amics de Mumbai són destinats a l’Índia.

https://www.amicsdemumbai.org

* Associació Catalana de Malalts de Behcet

La malaltia de Behcet, també anomenada síndrome de Behcet, és un transtorn poc freqüent que causa la inflamació dels vasos sanguinis en tot el cos.

Aquesta malaltia pot provocar nombrosos signes i símptomes que, inicialment, no semblen estar relacionats. Poden incloure nafres en la boca, inflamació dels ulls, erupcions i lesions en la pell, etc…

No existeix una cura. El tractament s’enfoca en la disminució del dolor i la prevenció dels problemes més greus.

Projecte: Estudi sobre possibles medicaments per pal·liar els símptomes de la malaltia.