El col·legi recull el Premi Extraordinari de Recerca de la Universitat Ramon Llull

El Col·legi Badalonès ha estat guardonat amb el 1r Premi Extraordinari a la Constància dels Premis de Recerca de Batxillerat de la Universitat Ramon Llum (URL), que enguany han arribat a la 20 edició. La nostra escola és  el centre educatiu de Catalunya que més treballs ha presentat -123, en total- al certamen, que algun dels seus alumnes ha guanyat en alguna ocasió. L’acte de lliurament de les distincions extraordinàries, que a partir d’ara s’atorgaran cada cinc anys, es va fer ahir a l’Aula Magna de la Facultat de Filosofia de la URL. El guardó el va recollir la Cap d’Estudis de Batxillerat del col·legi, Júlia Castillo, al final d’un acte solemne que va comptar amb la presència i la participació, entre altres,  de Carles Llinàs, degà de la Facultat de Filosofia de la URL; de Josep Rom, vicerector de Recerca i Innovació de la URL i d’Oriol Quintana, professor de l’Institut Químic de Sarrià, que va impartir la conferència “Homo Hamster” sobre la no sempre fàcil convivència entre els éssers humans i la tecnologia.  La direcció del Col·legi Badalonès vol expressar la seva satisfacció i el seu agraïment per un premi que reconeix l’esforç i l’aposta decidida del nostre centre per la Recerca en el Batxillerat.

Un “clàssic de la recerca” 

El certamen de Recerca de la Universitat Ramon Llull és un dels més importants del país, com demostra el fet que, durant aquests vint anys, hi han participat més del 80 % de les escoles de Catalunya i s’han presentat més de 5.500 treballs. A més de ser el que més n’ha presentat, el Badalonès ha guanyat premis en alguna edició d’aquest certamen. Per exemple, l’any 2015, quan l’aleshores alumna Maria Quintana Verdaguer ho va fer amb el treball “La malaltia de Huntington”. A l’edició d’aquest any dels Premis s’hi han presentat un total de 337 treballs de 173 escoles diferents i es van lliurar 12 guardons individuals a la feina d’estudiants de diversos centres educatius de Catalunya.

Els premis de la URL no són els únics als que s’ha anat presentant el col·legi, que cada any anima els autors dels millors treballs de recerca fets a l’escola a presentar-los a diferents guardons. El nostre centre, per exemple, és un dels grans clàssics dels que cada any concorren als Premis de Recerca Jove (abans Cirit) que organitza el govern de la Generalitat a través del departament d’Universitats i Recerca, i pot dir amb orgull que alumnes seus han guanyat aquest certamen en més de vint ocasions des de la seva creació.