Els alumnes de 5è de Primària vendran productes que han elaborat en les seves cooperatives

Un total de 80 alumnes de 5è de Primària del col·legi que participen en el projecte “Cultura emprenedora a l’escola”, que aquest curs celebra el desè aniversari, posaran a la venda els productes que han elaborat a les quatre cooperatives que han creat durant el curs. Ho faran el divendres 4 de juny, a la tarda, a la mateixa escola (carrer de Mossèn Anton, 66-76). Els i les alumnes han desenvolupat les cooperatives partint de zero, i elaborant els seus respectius plans de negoci. També han triat els noms: 5iB Cooperativa, Buy for Help, Els 19 dimoniets i Hand & You.

Prèviament cada una d’aquestes cooperatives han hagut d’aprovat els seus estatuts, crear la seva junta directiva, demanar la inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars i presentar la sol·licitud del permís per posar una parades.  

En el curs 2020-2021 aquest projecte, integrat en el pla anual de cada centre i que afavoreix el desenvolupament de les competències bàsiques del currículum escolar, s’està duent a terme a 220 escoles de 98 municipis catalans i està adreçat a l’alumnat del cicle superior de l’educació primària. El projecte “Cultura emprenedora a l’escola” està promogut per la Diputació de Barcelona des del curs 2011-12 i a Badalona l’organitzen des de llavors l’IMPO i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona. Fa quatre cursos que la nostra escola participa en aquest projecte.