El col·legi participa en l’edició d’un llibre descarregable de receptes d’aprofitament

Aquesta primavera fa 10 anys de la constitució de la Xarxa d’Escoles de Badalona per a la Sostenibilitat. Per celebrar-ho, les escoles que en formem part, hem decidit publicar un llibre recull de receptes d’aprofitament coincidint amb la Diada de Sant Jordi on han participat alumnes, famílies i mestres dels diferents centres que formem part de la xarxa.

El grup de restauradors Forquilla Badalona ha col·laborat també en l’elaboració del llibre, supervisant les receptes amb un enfocament professional i, alhora, donant un valor afegit a les propostes tes que s’hi recullen.

Al llibre hi ha una quarantena de receptes, des de les més tradicionals, com ara la coca de recapte, fins a d’altres menys conegudes i originals, com és el cas del pesto de fulles de pastanaga. A més, s’hi recullen una sèrie de consells per evitar el malbaratament alimentari que han estat proposats, consensuats i il·lustrats pels alumnes de les Escoles Verdes de Badalona.

Receptes per no llençar res es va publicar el divendres 23 d’abril coincidint amb la diada de Sant Jordi. Podrà ser consultat al web de l’Ajuntament de Badalona (www.badalona.cat), i també us el podeu descarregae aquí.  La idea i l’objectiu del treball és poder tenir a mà i a la cuina el llibre i fomentar així un millor aprofitament dels aliments.

Posteriorment, el dia 5 de juny, coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, s’editarà un nombre limitat d’exemplars que seran repartits entre les Escoles Verdes de Badalona.