El col·legi consolida la seva participació en el projecte RED de Júnior Report

El Col·legi Badalonès consolida la seva participació en el projecte Revista Escolar Digital (RED) de Júnior Report, una iniciativa que té per objectiu fomentar el pensament crític i la lectura de premsa entre els adolescents. És el segon any que la nostra escola s’implica en el projecte, que va arrencar el curs passat amb un èxit notable i un resultat, la revista escolar digital Badalonès Report, redactada i mantinguda en la seva totalitat per alumnes de segon d’ESO del centre. El projecte permet als nois i noies fer una aproximació al periodisme.

“El projecte Revista Escolar Digital convida els centres a crear la seva pròpia capçalera, informar de l’actualitat de l’entorn i abordar qüestions globals des del punt de vista de l’alunat. Per fer-ho, els aportem recursos i assessorament”, explica Francesc Castanyer, impulsor de RED, en representació dels periodistes i docents que tutelen el projecte. 

Els centres que hi participen, entre els quals hi ha la nostra escola, tenen una portada col·laborativa, Red Report, que s’actualitza periòdicament amb els articles més destacats dels seus alumnes. Paral·lelament, els millors treballs apareixen a la portada de Junior Repor i poden participar en els premis RED, que distingeixen els autors i autores dels millors articles de tots els publicats durant el curs. Atesa la situació generada arrel de la crisi de la COVID-19,  els impulsors del projecte han creat un pla de teletreball perquè docents i alumnes puguin seguir participant-hi  de manera telemàtica en el cas d’un nou confinament.

En total, el projecte comptarà aquest curs amb 36 centres educatius de la demarcació de Barcelona.