Quatre alumnes de cicles formatius de grau superior del Col·legi Badalonès han participat en el disseny i la creació de diferents productes d’una botiga online recentment creada i ja activa. Creative Minds és el nom del projecte Erasmus+ en el qual han participat en els dos darrers cursos i que han tirat endavant amb alumnes d’altres centres educatius d’Alemanya, Finlàndia i Holanda, i que no s’ha aturat per la pandèmia ni per les restriccions que se n’han derivat. El repte plantejava un únic curs ple de mobilitats per a Laia Ramírez, Sara Montblanch, Jaume Úbeda i Dídac Cubero, els protagonistes d’aquesta història, que han tutelat des de l’àrea de cicles del col·legi la coordinadora de grau superior, Montse Luna, i el cap d’estudis Ricard Eguiluz. Avui, la botiga online de Creative Minds és tota una realitat, i ja s’hi poden comprar els productes ideats, dissenyats i fabricats per grups formats per alumnes de cada un dels centres participants en el projecte.
La Sara, la Laia, en Jaume i en Dídac -en la imatge- són alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Administració i Finances i Comerç Internacional. I s’han enfrontat al que la majoria assenyalen com “el repte més apassionant” dels viscuts en el marc del Projecte Internacional del col·legi. I això, malgrat no haver pogut viatjar, tal com estava previst, per reunir-se físicament amb els seus companys. Al final, les trobades online han substituït els viatges i la principal afectació al projecte ha estat temporal: del curs previst s’ha allargat fins a dos cursos plens de xats, de trobades virtuals i de tallers online.
A la store de Creative Minds, desenvolupada sota la direcció del centre Mercuria de Finlàndia, s’hi poden comprar des de penjadors infantils o portadocuments, fins a un complement per posar el bitllet de transport o diners al mòbil. Tots els productes s’han dissenyat per equips. La fabricació ha anat a càrrec dels alumnes holandesos, mentre que els nostres han assumit la fixació de preus, l’estratègia de màrketing i la promoció a partir de les xarxes socials. “Ha estat una bona feina d’equip” assumeix la Laia Ramírez, una autèntica veterana en el món Erasmus+, del qual és ambaixadora des de fa dos anys.
Tots els beneficis que s’obtinguin amb la venda dels productes es destinaran al finançament del projecte desenvolupat, i a mantenir la bona salut del projecte Erasmus+, que confia recuperar la normalitat a partir del curs vinent, si les condicions sanitàries ho permeten. Fins l’esclat de la pandèmia, al mes de març de l’any passat, cada curs, més de cinquanta alumnes i una trentena de docents i personal d’administració i serveis del col·legi viatjaven en el marc d’alguns dels projectes Erasmus+ finançats per la Unió Europea.