Darrer trimestre: estem preparats i no ens posem límits

Benvolgudes famílies.

Reprenem avui les classes amb la mirada posada en el tercer trimestre i en el final de curs. Gràcies a l’esforç de tots, el primer mes de confinament ens ha permès comprovar que estem preparats per continuar treballant en unes circumstàncies diferents, però amb el mateix rigor i professionalitat que han marcat la trajectòria d’aquesta casa des de fa 125 anys.

Coneixem perfectament els nostres alumnes. Hi mantenim el contacte i ens preocupem per la seva evolució acadèmica i personal. Durant aquestes setmanes, el nostre gabinet d’atenció psicopedagògica ha mantingut i ha intensiticat, quan ha fet falta, el seguiment dels alumnes i les famílies amb necessitats especials. I ha estat i continuarà estant pendent i de les necessitats del conjunt de la comunitat educativa.

A nivell lectiu, tenim a punt el darrer trimestre. Volem garantir l’aprenentatge de tots els continguts que ens vam marcar a l’inici del curs, i que tots els alumnes l’acabin preparats, especialment aquells que afronten un final d’etapa. És una qüestió d’exigència, però també de sentit comú i d’oportunitat. El context, absolutament excepcional, ens ha permès descobrir noves maneres de treballar i d’ensenyar. I ha reforçat l’autonomia i la capacitat d’autogestió dels vostres fills i filles fins a uns límits que semblaven inabastables fa només uns mesos. Avui, molts nens i nenes de primària reben encàrrecs i envien els seus deures fets per correu electrònic o a través de la plataforma Clickedu. La seva capacitat d’adaptació i d’aprenentatge no té límits i no seria just que els en posessim nosaltres.

L’últim trimestre tindrà novetats. Us les anirem anunciant en els pròxims dies, però ja us podem avançar que a educació infantil i als tres primers cursos de primària estem treballant amb la idea de fer algunes classes online, com ja fem en els cursos superiors, per garantir el contacte visual amb les tutores i, en la mesura que sigui possible, amb els seus companys i companyes. Si no ho hem fet fins ara ha estat per prudència: sabem que molts pares i mares treballeu o teletreballeu, i que haureu d’estar pendents i ajudar els infants a connectar-se. Però el pas dels dies ens ha convençut de la conveniència i la necessitat d’aquest contacte visual.

Restem a la vostra disposició per a qualsevol aclariment. Bentornats al cole!

Ani Dunjó

Directora