Alumnes de 5è participen en el Mercat de Cooperatives Escolars de Badalona

L’alumnat de 5è ha participat avui en la 10a edició del Mercat de Cooperatives escolars, que s’ha celebrat aquest matí als encants de Montigalà, en el marc del projecte “Cultura Emprenedora a l’Escola”, impulsat per la Diputació de Barcelona amb el suport de l’Ajuntament i l’IMPO. En el mercat, que aquest any ha recuperat el seu format original, els alumnes hi han pogut vendre els productes que han dissenyat i produït en el marc de l’assignatura “Som emprenedors” i a través de tres cooperatives creades per ells mateixos: Made for you, 5è a Ma i 50 Hands and You. Entre d’altres, han venut testos, penjadors, joiers, dispensadors d’aigua, punts de llibre o plafons de suro en forma de gat. L’edició d’enguany ha comptat amb la participació de 275 alumnes de sis escoles de la ciutat. Durant la jornada, els alumnes han rebut la visita de l’alcalde. Rubén Guijarro, de la regidora d’Educació, Aïda Llauradó, i d’altres membres del govern municipal.

Cada una de les cooperatives presents en el mercat ha aprovat els seus estatuts, creat la junta directiva, demanat la seva inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars i presentat la sol·licitud del permís per posar una parada en els encants.

Aquest projecte s’està duent a terme aquest curs a 230 escoles de 98 municipis catalans, amb un total de 400 cooperatives creades per 8.900 alumnes de cicle superior d’educació primària.