La Unió Europea ha atorgat el segell de qualitat nacional Erasmus + a un projecte eTwinning en el qual han participat docents i alumnes del grup de Biologia de 4rt. d’ESO del Col·legi Badalonès. “Necesitamos cambios… pero ¡no climáticos!” ha comptat amb la participació de tres escoles més de França, Itàlia i Polònia. El seu objectiu era estudiar el canvi climàtic i, a partir dels 17 objectius de desenvolupament sostenible fixats per l’Organització de les Nacions Unides (ONU), proposar diverses idees d’economia sostenible per combatre’l. En el programa es van incloure activitats paral·leles com ara la neteja de les platges, l’assistència a manifestacions contra el canvi climàtic i la participació en el concurs fotogràfic “I live by the Sea”, en el qual dos alumnes del col·legi (Rubén Torrente Gallur, de segon de batxillerat, i Olga Pérez Jiménez, de quart d’ESO) van ser guardonats en la categoria de millors fotografies i millors històries.
Al Badalonès, el projecte l’han liderat els docents Elisa Gallur, Esther Sansa i Òscar Chueco. El segell de qualitat nacional és un primer pas i permet que el projecte pugui aspirar al segell de qualitat Europeu, pas imprescindible per poder optar a un dels premis que cada any lliura la UE. La distinció es dóna al col·legi i, de manera individual, als docents i alumnes que hi han participat. El grup de Biologia de 4rt. d’ESO el conformen: Josep Asenjo, Georgina Banús, Carlota Castellano, Gala Cendán, Joan Falgueras, Xavier Falgueras, Júlia Garrido, Victòria Gómez, Víctor Gómez, Gina Gost, Laia Grífol, Clàudia Llibre, Izan Lòpez, Clara Mallat, Ariadna Montserrat, Carlos Moreno, Clàudia Pérez, Irene Roman,
Leandro Ruzafa i Iona Tejero.
La participació del col·legi en el projecte va començar al mes de novembre i es va poder acabar en els terminis establerts gràcies a l’esforç fet per docents i alumnes durant el confinament (en la imatge, podeu veure una captura de pantalla d’una de les moltes trobades que el grup va fer per videoconferència). El projecte “Necesitamos cambios…” és un dels tres projectes eTwinning que s’han fet al col·legi durant aquest curs.
eTwinning forma part d’Erasmus +, el programa de la UE en matèria d’educació, formació, joventut i esport. El seu objectiu és facilitar el contacte, l’intercanvi de idees i la col·laboració entre docents i alumnes dels països participants.
El reconeixement a aquest projecte no és l’única bona notícia que ha rebut el projecte internacional del col·legi en els últims temps. Fa poques setmanes, la UE va aprovar la partipació de la nostra escola al projecte KA202 del programa Erasmus +. Sota la denominació “Creating an International Reponsible Event for Local Community (Value Europe)”, aquest projecte té una durada de dos anys, durant els quals els alumnes participants -de Cicles Formatius de Grau Superior- tindran l’oportunitat d’organitzar i supervisar, amb el suport dels seus tutors, un event dirigit als estudiants i professors de les escoles situades en la seva comunitat. Aquest serà el quart projecte relacionat amb l’administració i finances i la restauració del qual es beneficien els alumnes del col·legi en el marc Erasmus+.