Rifa solidària contra el càncer infantil

Avui, 15 de febrer, es celebra el Dia Internacional del Càncer Infantil. Aquest dia té com a objectiu sensibilitzar i conscienciar sobre la importància dels reptes als que s’enfronten els nens i adolescents amb càncer i les seves famílies, així com de la necessitat de que tots els nens en qualsevol lloc del món tinguin accés a un diagnòstic precís i precoç i puguin rebre un tractament eficaç.

La immensa majoria dels recursos públics i privats que es destinen a la investigació del càncer es centren en el càncer d’adults. Cada any es diagnostiquen uns 1.200 nous casos de càncer infantil a tot  Espanya. El càncer infantil és molt diferent del d’adults. No es pot prevenir i la recerca és l’única via per avançar. 

Gràcies a la recerca, actualment es curen un 80% dels casos, però per a molts nens i nenes la medicina encara no té cap solució. El 20% dels infants afectats no supera la malaltia.

Un nen no és un adult petit. Necessita fàrmacs i tractaments específics per lluitar contra la seva malaltia, però no és rendible desenvolupar-los comercialment. La immensa majoria dels recursos públics i privats que es destinen a la investigació del càncer se centren en el càncer d’adults, mentre que els nens són els grans oblidats.

 L’Hospital Sant Joan de Déu disposa d’un laboratori d’investigació del càncer infantil, format per un equip de més de 30 professionals. Més del 70% del seu pressupost prové de les donacions privades d’entitats i persones solidàries que el fan possible.

Per aquest motiu l’escola torna a organitzar una campanya solidària per recolzar la causa. Enguany donada la situació sanitària no podem realitzar la  xocolatada solidària que sempre realitzàvem al pati de l’escola. Gràcies a la col·laboració de l’AMPA i a les famílies Cuevas i Fayos (membres de la nostra comunitat educativa) realitzarem una rifa amb productes de la fruiteria Miguel Cuevas i Idilia Foods el divendres 19 de febrer per la tarda.  Per la qual cosa, demanem una aportació voluntària d’un euro mínim per infant  per participar d’aquest sorteig. Cada euro aportat serà canviat per un número de la rifa. Es recolliran aquests diners al llarg d’aquesta setmana que hauran d’entregar al seu tutor/a. L’entrega del premi es realitzarà el mateix divendres a excepció dels lots que ens ofereix la fruiteria Cuevas, que s’hauran d’anar a buscar a l’establiment el dia que indicarem, degut al tipus de producte. 

L’import obtingut es destinarà íntegrament a aquesta causa i s’ingressarà directament en un compte de titularitat de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Per més informació: http://xocolatadasolidaria.org/