Montse Salvat i Enrique Tomás apadrinen l’inici del curs dels cicles formatius de grau superior del Badalonès

Montse Salvat, administradora de Salvat Assessors, i Enrique Tomás, propietari i CEO de l’empresa del mateix nom, han apadrinat aquesta tarda l’inici del curs dels Cicles Formatius de Grau Superior (CFGS) del Col·legi Badalonès, que s’ha oficialitzat amb dues sessions celebrades de manera consecutiva a l’Hotel Marina del Port de Badalona. La directora de l’escola, Ani Dunjó, ha presidit els actes, que han comptat amb la presència de l’equip docent de cicles amb el cap d’estudis, Ricard Eguiluz, al capdavant. Alumnes dels últims cursos i alguns exalumnes han intervingut en les dues sessions per exposar la seva experiència als assistents. Els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Gestió Administrativa hn celebrat l’inici del curs al matí, amb una visita a la seu de Barcelona Activa.

Montse Salvat, administradora de Salvat Assessors, una de les gestories i assessories més importants del Barcelonès Nord, ha estat l’encarregada d’obrir el curs per a l’alumnat de primer. L’empresària, que també és axalumna del Badalonès, ha aprofitat la seva intervenció per fer una defensa aferrissada de les assessories i de les petites i mitjanes empreses que, segons ha afirmat, són les que fan rutllar l’economia del país, al marge de les grans multinacionals “que juguen en una altra lliga”. Al mateix temps, ha aplaudit les pràctiques laborals que garanteixen els cicles formatius com una fórmula ideal per facilitar la incorporació dels joves al mercat de treball. Als assistents, els ha receptat esforç i constància, i els ha recomanat que tinguin molt clar que la seva formació no pot acabar a l’escola ni a la universitat, sinó que s’allargarà durant tota la seva trajectòria professional. Salvat Assessors col·labora amb el col·legi des de fa més de 20 anys acollint alumnes en règim de pràctiques. Alma Mesonero, Claudia Fernandez, Marc Pagès i Nicolas Rey, alumnes de l’últim curs del doble grau superior d’Administració i Finances i Comerç Internacional, han tancat la primera sessió amb una taula rodona moderada per la professora Montse Luna.

El testimoni de cinc antics alumnes del col·legi ha obert la segona sessió, dirigida a estudiants dels cursos superiors. Catherine Montoro, Esther Marco, Laia Ramírez, Ángel Rodríguez i Sara Montblanch han participat  en una taula rodona moderada pel professor Óscar Chueco i centrada en les seves trajectòries acadèmiques i professionals. Tots han coincidit a destacar l’alt nivell formatiu dels cicles de l’escola, i també a l’hora d’animar els assistents a aprofitar totes les oportunitats que els ofereix el Projecte Internacional del centre i, molt especialment, el programa Erasmus+. L’empresari badaloní Enrique Tomás, un dels emprenedors més internacionals que ha donat la ciutat, ha tancat aquesta segona sessió fent un repàs a la seva trajectòria, que va començar en una parada del mercat de la salut i que l’ha portat a crear un imperi del pernil i els embotits, amb més de cent botigues arreu del món. Tomás, que fa uns anys ja va participar en una xerrada amb alumnes del col·legi, ha centrat la seva intervenció en el procés d’internacionalització de la seva empresa i ha animat els estudiants de cicles a anar per totes i aprofitar totes les eines que el Badalonès posa al seu abast.