L’eurodiputat Ernest Urtasun, protagonista en la nostra setmana d’Europa

L’eurodiputat Ernest Urtasun, vicepresident del grup dels Verds europeus, ha estat avui el gran protagonista de la Setmana d’Europa a la nostra escola. Urtasun ha participat en una trobada telemàtica amb alumnes de Batxillerat, Cicles Formatius i alguns cursos d’ESO, als quals ha exposat la seva visió de la Unió Europea i els seus principals reptes de futur. Al final de la trobada, que s’ha allargat per espai de quasi una hora, l’eurodiputat ha respost totes les preguntes que li han plantejat els i les nostres alumnes sobre aspectes com la lluita contra el canvi climàtic, el Brexit o el futur de la FP Professional. La directora de la nostra escola, Ani Dunjó, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda a Ernest Urtasun, que s’ha connectat amb el col·legi des del seu despatx al Parlament Europeu.

Aquesta videoconferència ha estat un punts àlgids de la Setmana d’Europa, que el nostre centre viu per primer cop com a Escola Ambaixadora del Parlament Europeu. L’extens programa d’activitats, dissenyat pels i les alumnes d’aquest projecte -de primer curs de cicles formatius de grau mitjà- va arrencar ahir dilluns amb una trobada també virtual amb el periodista Albert Segura. Segura, que actualment és el sots-director d’El Matí de Catalunya Ràdio, acumula una llarga trajectòria de deu anys com a corresponsal a Brussel·les per a diversos mitjans del país, com El Punt Avui, Rac1 o l’Agència Catalana de Notícies. En la seva intervenció Segura -que apareix en la imatge de la dreta- va subratllar les diverses oportunitats perdudes per la Unió Europea per consolidar-se com un agent polític de primer ordre mundial. 

La Setmana d’Europa viurà el seu punt culminant aquest divendres vinent, amb diverses activitats a Primària i Secundària. Us n’anirem informant!