Les famílies d’infantil, molt satisfetes amb l’escola per la gestió de l’inici del curs

La immensa majoria de famílies dels i les alumnes d’educació infantil (el 97’7%) s’han mostrat satisfetes (29’5%) o molt satisfetes (67’4%) amb la informació que l’escola els va fer arribar abans de l’inici d’un curs escolar marcat  per la reobertura després d’una llarg confinament, i per la gestió d’un nou escenari marcat pels protocols i les mesures sanitàries. L’enquesta es va fer de manera telemàtica durant les setmanes prèvies a les vacances de Nadal i la van respondre el 70% de les famílies dels nens i nenes. D’aquestes, el 76% es va mostrar molt satisfetes per les mesures Covid-19 adoptades per l’escola, i el 21’7% es van declarar satisfetes. 

L’enquesta també repassa altres aspectes del primer trimestre, com ara l’adaptació dels nens i nenes al ritme lectiu. En aquest sentit, el 99’2% consideren que els seus fills i filles estan adaptats (16,3%) o plenament adaptats (82,9%) al dia a dia del col·legi. Des de la direcció del centre també es va preguntar a les famílies pel balanç del Trimestre Zero, unes setmanes inicials que es van destinar a conèixer l’estat anímic i d’aprenentatge dels infants abans d’implantar el ritme lectiu habitual. El 93’6% dels pares i mares que han respost l’enquesta donen per bona aquesta iniciativa, enfront d’un 5’6% que no veu clara la seva utilitat. 

Les famílies també són preguntades sobre el seguiment dels aprenentatges en períodes de confinament. El 73’4% dels pares i mares que han respost aquest apartat (destinat només a famílies que s’hagin trobat en aquesta situació) consideren útil (26,5%) o molt útil (46,9%) el seguiment, mentres que el 26’5% afirmen sentir-se insatisfets (10’2%) o poc satisfets (16’3%). Pel que fa a aquest punt, la direcció del centre recorda que, en el cas dels alumnes d’educació infantil, el seguiment telemàtic no és tan intensiu com el que fa a la resta d’etapes per l’alt nivell de dependència dels nens i nenes, que necessiten el suport d’un adult per poder-se connectar a una classe virtual. Per últim, les famílies valoren molt positivament el cafè online que van mantenir amb les diferents tutores a la meitat del primer trimestre, per conèixer de prop com estava anant l’inici del curs. Un 91,4% considera que va ser molt útil (61’2%) o útil (30’2%). 

Aquesta enquesta i la que es va fer durant el mateix període entre les famílies dels nens i nenes de primària tenen el doble objectiu de conèixer el seu parer sobre el funcionament de l’escola, així com de detectar totes aquelles qüestions susceptibles de ser millorades.

Visites personalitzades

Us recordem que el Col·legi Badalonès obrirà les portes de l’edifici d’educació infantil tots els dissabtes de febrer per oferir, prèvia reserva, visites individuals i personalitzades a totes aquelles famílies que vulguin conèixer a fons el projecte educatiu de l’escola per als nens i nenes de P3, P4 i P5. La direcció del col·legi ha descartat fer una jornada de portes obertes per fer visites col·lectives en grups de fins a 10 persones, tal com ha proposat el departament d’Educació. Per aquest motiu, s’ha decidit mantenir el format de visites individuals que es va posar en marxa coincidint amb l’inici del curs escolar, per continuar oferint les màximes garanties sanitàries d’acord amb els protocols establerts pel Departament de Salut i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya. 

Per afavorir la conciliació familiar , durant el mes de febrer, l’horari s’ampliarà als dissabtes al matí, quan es faran totes aquelles visites de manera individual que s’hagin programat amb cita prèvia a través del web del col·legi (www.badalones.com) , i del telèfon (93 397 72 00).