Les famílies atorguen un excel·lent a l’escola per la gestió de l’inici del curs

Un 92% dels pares i mares dels i les alumnes de Primària es mostren “molt satisfets” per la gestió de l’escola en el primer trimestre del curs escolar, segons una enquesta feta per la direcció, i que han respost 296 famílies. Un 88% d’aquestes mostren el mateix grau de satisfacció per la informació rebuda per part del col·legi abans de l’inici d’un curs marcat per la pandèmia, i pels protocols sanitaris que se n’han derivat. L’enquesta també evidencia que una amplíssima majoria dels pares i mares (el 95,6%) estan molt satisfets per l’adaptació dels seus fills i filles al curs escolar, i que també són molts (82,4%) els que qualifiquen de “molt últil” l’estratègia de l’escola d’haver implementat un “trimestre zero” durant les primeres setmanes del curs per avaluar l’estat anímic dels nens i nenes abans d’arrencar el ritme lectiu amb normalitat. Pel que fa als confinaments de grups que s’han hagut d’anar aplicant durant el primer trimestre, la majoria de les famílies (el 64,7%) es mostren molt satisfetes pel seguiment dels aprenentatges fet pels tutors i les tutores.

Reducció de ràtios

L’escola ha fet un esforç ingent per adaptar-se al nou escenari. I ha estat dels pocs centres que ha pogut aplicar una reducció de les ràtios (el nombre d’alumnes per aula) en els cicles d’Educació Infantil i Primària. “De 25 nens i nenes per classe hem passat a un màxim de vint, amb algun grup on n’hi ha disset o divuit” afirma Marga Dunjó, sotsdirectora del Badalonès i màxima responsable de Primària. Dunjó agraeix l’esforç fet pels docents en un inici de curs que qualifica d’”atípic i complicat”.

La reducció de ràtios no ha estat l’única mesura implementada aquest curs. En totes les etapes educatives, s’han fixat entrades i sortides graonades en diferents franjes horàries per evitar aglomeracions, s’han establert horaris i espais diferents de pati per evitar al màxim la coincidència entre diferents grups i s’ha contractat una empresa externa que supervisa i orienta la tasca que es fa des del col·legi en tot allò relacionat amb la pandèmia. “Podem dir que estem fent tot el que és a les nostres mans per reduir els riscos al mínim”. Marga Dunjó subratlla igualment l’esforç fet per altres departaments del col·legi, com el de cuina i neteja i serveis  “que pràcticament s’ha hagut de reinventar per adaptar-se als protocols”. En el cas de l’edifici de Primària, situat al carrer de Mossèn Anton, el menjador s’ha ampliat, ocupant l’espai del gimnàs, per garantir les distàncies entre els i les alumnes, que dinen amb el seu grup de convivència. I ha obligat els responsables del departament d’Educació Física a traslladar l’activitat a altres espais, com la pista esportiva de la platja (l’antiga OJE) o el passeig Marítim, substituint a més les pràctiques esportives d’alta intensitat per altres opcions com les passejades a ritme ràpid. Cal recordar que els protocols sanitaris prohibeixen l’ús dels vestidors i les dutxes comunitàries.

“Immillorable resposta”

Per la seva banda, la cap d’estudis d’infantil, Núria Pérez, fa un balanç igualment positiu del primer trimestre, del qual coincideix a destacar “l’esforç fet per part de tota la comunitat educativa”. Pérez subratlla la “immillorable resposta” de l’equip docent i de les famílies durant les poques situacions de confinament que s’han hagut de viure a l’edifici del carrer de Guifré, així com l’actitud dels nens i nenes que s’han hagut de sotmetre a proves PCR. “Són uns valents i unes valentes”, resumeix. La cap d’estudis d’Infantil admet que l’equip docent ha arribat cansat “per la tensió i la responsabilitat” a les vacances de Nadal, però està convençuda que l’11 de gener tornaran amb les piles carregades “i amb ganes de seguir millorant durant el segon trimestre; buscant estratègies i reptes perquè la canalla segueixi aprenent i gaudint de l’escola com un lloc segur”.