L’equip docent tanca el curs escolar amb una jornada de Bones Pràctiques

L’equip docent de les diferents etapes educatives del col·legi ha tancat avui el curs escolar amb una trobada de Bones Pràctiques que s’ha celebrat a l’edifici d’Educació Infantil. En la jornada, s’han celebrat diferents tallers en què alguns professors i professores han explicat algunes de les experiències viscudes durant l’últim, i altres han presentat projectes que han desenvolupat amb èxit a l’aula, i que han compartit amb la resta del claustre. En el primer grup, ha tingut molt pes el Projecte Internacional de l’escola. Els sis docents que han participat en estades Erasmus en diferents països europeus han explicat el que van aprendre fent equip amb professionals d’altres països: En Michele Sclafani, que va estar a Tenerife, ha parlat de l’empatia com a principal instrument per prevenir l’assetjament escolar i ha compartit diverses eines per fomentar la cohesió dels grups. La Júlia Nuño ha defensat la utilitat del Podcast com a eina educativa i ha repassat els diferents recursos que va conèixer durant la seva estada a Florència. Per la seva banda, Iñaki Muniain, que va visitar Lisboa per participar en una trobada sobre sostenibilitat amb altres docents, ha parlat de diferents propostes força creatives que es poden treballar a l’aula. També en el marc del Projecte Internacional, Ricard Eguiluz, Cristina López i Montse Bonilla han explicat el funcionament del programa Erasmus, que ha portat el Badalonès a batre el seu rècord de mobilitats d’alumnes i també de docents en aquest curs. Pel seu cantó, Elisa Gallur i Òscar Chueco han fet una xerrada sobre la seva experiència com a coordinadors dels projectes eTwinning a secundària, i Aina Martínez ha exposat la seva experiència fent equip amb la Sara Corominas al capdavant del projecte d’Escola Ambaixadora del Parlament Europeu. Per últim el professor Jordi Rubio, que va fer una estada a Amsterdam per participar en un taller sobre comunicació amb les famílies, també ha compartit la seva experiència.

La jornada, que ha començat amb un esmorzar informal i ha comptat amb la presència de dos membres de Trilema com a observadors, també ha permès que alguns docents exposessin pràctiques i projectes que han desenvolupat amb èxit amb els seus alumnes. Montse Baratau i Laura Deulofeu, de l’equip d’infantil, han parlat del Treball per racons; Olga Grau, del treball d’emprenedoria i  comprensió lectora que ha portat a la pràctica a Primària, amb l’objectiu d’ajudar els i les seves alumnes a fer una mirada crítica i no sexista de l’ús dels mitjans de comunicació. Per la seva banda, Míriam Roviralta i Francesc Ferraz han parlat d'”Els Miserables” i del conte il·lustrat sobre Tirant lo Blanc, dues propostes que  desenvolupen amb èxit a les aules de secundària, i Glòria Parera, del treball interdisciplinari “Clean-up-the-Med”, un dels plats forts del projecte mediambiental del col·legi.

L’última part de la jornada ha consistit en tres espais de discussió, que els docents han compartit en funció de la seva etapa educativa. L’equip d’Infantil i del Cicle Inicial de Primària ha debatut sobre el pla d’acollida als infants i les seves famílies, en una taula moderada per la professora Clàudia Llopart; el de Cicle Mitjà i Superior de Primària ha parlat de disciplina positiva en una sessió comandada per Mònica Romera, psicopedagoga de l’escola i els i les docents de secundària han compartit la seva visió sobre la mateixa qüestió en una sessió dirigida pel professor i psicopedagog del col·legi Juan Antonio Segovia.