L’equip del col·legi guanya la lliga de debat de la UPF

L’equip del Col·legi Badalonès s’ha proclamat aquest vespre guanyador de la Lliga de Debat de Secundària que organitza la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Els nostres representants s’han imposat a la resta d’equips, 23  en total, i s’han guanyat el dret a participar en la gran final nacional que se celebrarà a la Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona a finals d’abril. En la imatge, feta per l’equip de comunicació de la UPF, els integrants de l’equip del Badalonès. Es tracta de Gisela Benito, Aleix Camps, Mercè Llanas, Ona Sánchez i Marc Ordóñez, tots de segon de batxillerat. La capitana és Imma Llucià, professora de Llengua i Literatura Catalana del col·legi.

Ja com a guanyadors, aquests alumnes del col·legi rebran coaching i formació per part de la UPF, que els permetrà preparar-se per participar, en representació d’aquesta universitat, en la fase final de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat, que se celebrarà a la URV del 22 al 24 d’abril del 2020. A més, obtindran una subvenció per la despesa de desplaçament i l’estada durant aquesta fase final. A banda d’aquest premi, podran gaudir d’una targeta de l’Òptica & Audiologia Universitària valorada en 50 euros.

Els 24 centres participants en l’edició 2020 pertanyen a setze localitats, quinze de la província de Barcelona i una de la de Lleida: Barcelona (Aula Escola Europea, Col·legi Manyanet Sant Andreu, Escola Súnion, Escola Virolai, Institut Galileu Galilei, Institut Icària, Institut Manuel Carrasco i Formiguera, Institut Príncep de Girona), Badalona (Col·legi Badalonès, Maristes Champagnat), Calella (Escola Pia de Calella), Castellbisbal (Institut Castellbisbal). Completen el llistat els centres d’Esparraguera (Institut El Cairat), Gavà (École Bon Soleil), Igualada (Institut Joan Mercader), L’Hospitalet del Llobregat (Institut Can Vilumara), Les Franqueses del Vallès (Institut El Til·ler), Mataró (Escola Meritxell), Montgat (Hamelin Laie International School), Olesa de Montserrat (Escola Daina-Isard), Sabadell (Institut Ferrran Casablancas), Sant Feliu de Llobregat (Institut Martí Dot), Tàrrega (Escola Vedruna), Viladecans (Escola Goar).

A banda de la UPF, les altres trezte universitats que organitzen fases locals, que transcorren entre els mesos de gener i febrer del 2020, són les següents: Abat Oliva CEU, Alacant, Andorra, Autònoma de Barcelona, Barcelona, Girona, Jaume I de Castelló, Lleida, Miguel Hernández d’Elx, Poliltècnica de València, Rovira i Virgili, València i Unversitat de Vic- UCC.

Les lligues de debat aporten un espai de formació cada cop més utilitzat als centres d’ensenyament per tal que els estudiants aprenguin diverses competències transversals, com ara a parlar en públic, a treballar en equip i a defensar un tema amb arguments tant a favor com en contra, desenvolupant l’esperit crític. Els resultats i la valoració dels centres en passades edicions avalen l’alta adquisició d’habilitats comunicatives dels estudiants participants que utilitzen el català com a llengua vehicular.