L’equip del col·legi comença la preparació de la Lliga de Debat de Secundària de la UPF

L’equip del Col·legi Badalonès ha començat a preparar aquesta setmana la seva participació en l’edició d’enguany de la Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat de la Xarxa Vives d’Universitats, que coordina i representa l’acció conjunta de 22 universitats d’arreu dels Països Catalans. L’equip el conformen Mireia Giménez, Lucía Escalona, Ainhoa Navarrete, Santiago Ramírez i Carlos Jurado, que van ser seleccionats a principis de desembre, i el seu preparador és Ricard Palou, periodista i professor de la nostra escola. Escalona i Navarrete són alumnes del Batxillerat Humanístic; Giménez i Jurado, del Científic i Ramírez, del Social. Avui, l’equip ha participat en una formació sobre debat i oratòria que s’ha celebrat al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra.

El Badalonès competeix com sempre en la fase local que organitza la Universitat Pompeu Fabra, i que aquest any se celebrarà el pròxim 26 i 27 de gener. Hi participaran una vintena d’equips de centres educatius d’arreu de les comarques barcelonines, i el guanyador tindrà l’oportunitat de participar en la fase final de la competició, que se celebrarà a València del 22 al 24 de març. Aquest any, la qüestió sobre la qual es debatrà és la següent: “Cal regular les xarxes socials per combatre la desinformació?”. 

La Lliga de Debat de Secundària i Batxillerat vol fomentar les competències transversals dels estudiants mitjançant l’ús de la paraula i crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular.