L’equip del Badalonès, a punt per a la final estatal d’Audicrea

L’equip BADAINNC – XINE, integrat per tres alumnes de cicles formatius del col·legi, ja ho té tot a punt per a la final del concurs per a joves talents Audicrea, d’àmbit estatal. La Berta Padrós, la Clàudia Fernández i l’Alejandro Álvarez -en la imatge, amb el seu tutor en el projecte i cap d’estudis de Cicles Formatius del col·legi, Ricard Eguiluz-, han desenvolupat la idea que els va donar la classificació, i es presenten a la cita de Barcelona amb els deures fets. US RECORDEM QUE ENCARA SOU A TEMPS DE DONAR-LOS SUPORT VOTANT EL SEU PROJECTE al lloc web del concurs organitzat per la firma automobilística Audi. Podeu fer-ho a través d’aquest enllaç.

La idea dels tres integrants de l’equip va sorgir de la foto d’un nen estudiant sota un fanal en un país en vies de desenvolupament. El seu objectiu inicial va ser crear un aparell de baix cost que servís per fer arribar l’electricitat a zones poc desenvolupades del tercer món. Avui, disposen de dos prototips per captar-ne de dues maneres. El primer, que podeu veure a l’esquerra, és una mena de rellotge de mà equipat amb una petita placa solar, i capaç també de captar energia cinètica a través del moviment i termoelèctrica a través d’una cèl·lula Peltier igualment incorporada al dispositiu, que incorpora una connexió USB-C. Els seus creadors consideren que, amb la suma d’energies captades, serviria, per exemple, per carregar fins a la meitat la bateria d’un telèfon mòbil. 

El segon dispositiu -a la dreta- és similar pel que fa a les seves parts, però seria més gran i, per tant, seria capaç de captar molta més energia. L’han ideat perquè s’instal·li al llom d’animals que surten a pasturar durant llarguíssimes jornades, i confien que amb l’energia captada es podria obtenir llum suficient com per encendre una bombera durant unes quantes hores.

Sense renunciar a res, els integrants de l’equip del col·legi arribaran demà a la cita disposats a viure una experiència inoblidable. I ho serà, si tenim en compte les activitats incloses en el programa que començarà demà divendres, a les 11 del matí, amb la seva arribada a l’hotel, on coneixeran els seus contrincants, procedents de diversos punts de l’Estat. Després, aniran a dinar tots junts al Port Olímpic, abans de desplaçar-se al Palo Alto Barcelona, on els espera una sessió de coaching de quatre hores i on també soparan. L’endemà, dissabte, tots els equips es traslladaran al cinema Phenomena Experience de Barcelona, on se celebrarà la gran final. Un cop conegut el veredicte, se celebrarà un dinar de comiat.

La Berta, la Clàudia i l’Alejandro valoren molt positivament l’experiència viscuda fins ara, que els ha portat a participar en una seixantena d’activitats creatives a l’entorn del seu projecte. L’única dificultat ha estat compatibilitzar tot això amb els exàmens i amb la feina, perquè tots ells fan pràctiques laborals remunerades a través del programa d’FP Dual del Badalonès. Per la seva banda el seu tutor, Ricard Eguiluz, subratlla l’esforç de tots tres i l’originalitat del projecte que presenten. “Han viscut un màster de creativitat brutal; és el famós ‘learning by doing’, i un cop més s’ha vist que funciona.

La direcció del col·legi també destaca l’esforç fet pels integrants de l’equip, i els desitja tota la sort amb vista a la final.