L’alumnat de cicles formatius del col·legi ha participat en el projecte Erasmus K2 “Value Europe”

Alumnes de cicles formatius del col·legi han participat en un projecte de promoció del Medi Ambient en col·laboració amb altres joves de Finlàndia, Itàlia i l’Estat espanyol. El projecte “Value Europe: Creating an International Responsible Event for Local Community”, es va dur a terme entre els mesos gener de 2022 i l’octubre de 2023, i tenia com a objectiu l’elaboració d’un esdeveniment sostenible. Aquest havia de ser creat entre les sis escoles de formació professional d’hosteleria, turisme i emprenedoria de FinlàndiaItàlia i l’Estat espanyol.

Els projectes “Erasmus KA202” estan destinats a la realització de bones pràctiques o productes d’innovació en el marc dels cicles formatius. El de “Value Europe” s’ha orientat cap a la innovació educativa i la promoció de la sostenibilitat, amb l’objectiu que l’alumnat aprengui de manera pràctica i activa com s’organitza i es gestiona un esdeveniment. Els participants en aquest projecte  han aconseguit dissenyar i implementar tres esdeveniments amb la sostenibilitat mediambiental com a pilar fonamental. En aquest enllaç podeu veure el document final amb les conclusions, elaborades entre tots els centres participants.

El projecte ha consistit en la realització de tres tallers, workshops, internacionals en ciutats d’Europa:

  • En col·laboració amb la Universitat de Ciències Aplicades de Haaga-Helia, estudiants i professors de les escoles participants es van desplaçar a Hèlsinki en la primera de les tres trobades, que es va celebrar el gener de l’any 2022. Allà, els estudiants van organitzar un esdeveniment a l’aire lliure per a conscienciar sobre la sostenibilitat i la defensa del medi ambient. 

  • La segona trobada es va celebrar a Badalona i Barcelona el març passat. Coorganitzada pel Col·legi Badalonès i el CETT, es va elaborar un esdeveniment al Passeig Marítim de Badalona, amb la participació dels estudiants. Entre altres activitats, l’alumnat va gaudir d’una visita al celler d’Alella Vinícola i de xerrades sobre certificacions Biosphere en destinacions turístiques i gestió d’esdeveniments sostenibles.

  • La tercera i última trobada amb alumnes es va celebrar a Rovigo (Itàlia) l’octubre passat. L’alumnat va elaborar un esdeveniment al centre de la ciutat. Aquesta visita també va incloure una visita guiada a l’escola IPSAR Luigi Carnacina de Bardolino i xerrades d’entitats locals especialitzades en la valorització empresarial dels recursos i la protecció del medi ambient.

La culminació del projecte es va produir a Barcelona els dies 24, 25 i 26 d’octubre, amb la celebració del “6th Transnational Project Meeting”, una reunió a la qual van assistir professors i coordinadors de tots els centres participants, amb la finalitat de valorar l’experiència i preparar l’informe final requerit pel programa Erasmus.

La participació dels nostres alumnes en aquest projecte els ha comportat nombrosos beneficis. . Entre altres, la millora de les seves competències en llengua estrangera i l’oportunitat d’aprendre de manera pràctica en un context internacional.