L’alumnat de 5è de Primària ven els productes elaborats per les seves pròpies cooperatives

Un total de 80 alumnes de 5è de Primària del col·legi van participar divendres en la 12a edició del Mercat de Cooperatives Escolars de Badalona, organitzat per l’ajuntament. Els nois i noies van poder vendre-hi els articles que han elaborat des de les tres cooperatives que han constituït durant el curs, i que porten el nom de Creativitat pels núvols, Els 25 barrufets i Creative world. Els i les alumnes han desenvolupat les cooperatives partint de zero, i elaborant els seus respectius plans de negoci. Aquesta edició del mercat ha comptat amb la participació de 375 escolars de 13 centres educatius de la ciutat.

Durant el curs, cada una d’aquestes cooperatives han hagut d’aprovat els seus estatuts, crear la seva junta directiva, demanar la inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars i presentar la sol·licitud del permís per posar una parades.  

Ja fa set cursos que el Col·legi Badalonès participa en aquest projecte, anomenat “Cultura Emprenedora a l’Escola” i  impulsat per la Diputació de Barcelona. Aquest curs, més de 4o0 escoles de tota la demarcació participen en un projecte que afavoreix el desenvolupament de les competències bàsiques del currículum escolar.