L’Ajuntament distingeix dues alumnes del col·legi que van treure notes d’excel·lència a les PAU

L’Ajuntament de Badalona reconeixerà demà al vespre dues alumnes del col·legi que al final del curs passat van obtenir notes d’excel·lència en les Proves d’Accés a la Universitat (PAU). Es tracta d’Anna Ruíz Cáceres i Mireia Alonso Jiménez, que van completar els examens amb una nota de 9 a la fase general. Això els va fer mereixedores de les Mencions d’Honor de les PAU que el Consell Interuniversitari de Catalunya atorga des de l’any 2001 per reconèixer públicament la bona preparació, el mèrit i l’esforç de l’alumnat que obté una nota igual o superior a 9 en les proves. Les dues exalumnes del col·legi, ara ja universitàries, seran homenatjades per l’Ajuntament juntament amb altres alumnes de la ciutat que han obtingut registres igualment excel·lents. Aquest any, els protocols sanitaris obliguen a traslladar al Museu de Badalona un acte que tradicionalment es feia a l’edifici consistorial. Per la mateixa raó, l’edició d’enguany tindrà un aforament molt restringit. 

Anna Ruíz -en la imatge de l’esquerra-, que actualment estudia Medicina per la Universitat de Barcelona (UB) a l’Hospital Clínic, va acabar el Batxillerat Científic a la nostra escola amb una nota mitjana d’expedient de 9,86. I, amb la selectivitat, va obtenir una nota d’accés de 9,516 i una d’admissió -el que abans es coneixia com a nota de tall- de 13,516. Tot plegat li va facilitar l’accés a la primera opció escollida per cursar uns estudis que volia fer des de molt petita. L’Anna ha estat al Badalonès des de P-3, i ara tot just s’està acostumant a la seva nova vida fora de l’escola. La futura metgessa es mostra molt agraïda al centre i als professionals que hi treballen. “Els trobo molt a faltar”, explicava la setmana passada, quan va venir a fer-hi una visita.

Per la seva banda, la Mireia Alonso -a la dreta- ha optat per estudiar a la Universitat Internacional de Catalunya (UIC), on cursa una doble titulació en Administració i Direcció d’Empreses en Anglès i Dret. En el seu cas, va acabar el Batxillerat Social amb una nota mitjana d’expedient de 9,23. I, amb la selectivitat, va obtenir una nota d’accés de 9,138 i una d’admissió de 12,83. La Mireia va venir a l’escola per cursar els estudis de Batxillerat, però dos anys van ser suficients per teixir-hi moltes amistats i grans records. “Van ser dos cursos inoblidables”, recorda ara. “Sobretot, m’emporto un gran record dels professors i les professores, i dels suport que em van donar en molts moments, com per exemple durant el confinament de l’any passat. La situació no era gens fàcil, però sempre els vam sentir molt a prop”. Afirma que, un cop endinsada en la vida com a estudiant universitària, està seguint molts del consells que li van donar els docents del Badalonès. “És tot com em van dir, tenien raó”, explica.

La direcció i el personal del col·legi feliciten la Mireia i l’Anna, que s’afegeixen a la notable llista d’alumnes que han obtingut Mencions d’Honor a les PAU. Han estat 25 des del curs 2007-2008, la qual cosa atorga una mitjana de quasi dues mencions (1,92 per any). Com a dada curiosa, el curs on es van obtenir més mencions d’honor va ser el 2018-19, amb cinc, seguit del 2013-2014 i del 2015-16, amb quatre cada un.