Inici tranquil de les primeres PAU que es fan al col·legi

Les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) d’enguany, les primeres que acull el Badalonès en els seus 125 anys d’història, han començat aquest matí amb l’examen de llengua i literatura catalana. A l’edifici del carrer dels Arbres s’hi examinen 88 alumnes del nostre centre i 58 del Sant Andreu de Natzaret.

Els nois i noies han arribat als volts de les vuit del matí per validar les seves credencials. Posteriorment, han estat repartit per les aules, respectant la distància de seguretat i ocupant el seient que se’ls ha assignat, que serà el mateix per a totes les proves. Com a conseqüència de la situació generada per la COVID19, el departament d’Universitats ha limitat la presència de docents dels centres on estudien els alumnes que fan les proves. Per part del Badalonès, només la cap d’estudis de Batxillerat, Júlia Castillo, i el professor Juan Antonio Segovia podran ser a l’edifici per fer el seguiment dels examens.

El president del Tribunal amb seu al col·legi, José Ramon García, és a l’edifici per supervisar el desenvolupament de les PAU. Al matí, ha admès que el fet de fer-les al col·legi, i no a Barcelona, com és habitual, pot resultar tranquilitzador per a molts alumnes. Sentint el testimoni de molts d’ells, sembla que és veritat. La majoria ha sortit de l’examen amb un somriure als llavis. Per la seva banda, la cap d’estudis de Batxillerat del Badalonès. Júlia Castillo, s’ha mostrat tranquila per la bona preparació que, segons ha assegurat, han tingut els alumnes. “No ens hem aturat ni durant el confinament; i les dues últimes setmanes de classe que hem pogut fer de manera presencial ens han permès acabar d’arrodonir la preparació, que crec que ha estat bona”, ha assenyalat.