Impuls definitiu a les mobilitats per l’estranger d’alumnes i docents de totes les etapes del col·legi

El Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE) ha atorgat l’acreditació Erasmus KA120 al Col·legi Badalonès, la qual cosa suposa un impuls definitiu al Projecte Internacional de la nostra escola, en la mesura que garanteix finançament per a les mobilitats d’alumnes i docents de totes les etapes educatives, des d’infantil fins a Batxillerat. L’acreditació, per al període 2023-27, s’afegeix a la que l’organisme va concedir l’any passat al nostre centre per als alumnes i docents de Cicles Formatius que són els que, a la pràctica i per les característiques del seu pla de formació, es beneficien més d’un programa, l’Erasmus+, finançat íntegrament per la Unió Europea. Tot i que l’any passat es van batre rècords de desplaçaments després de dos anys de pandèmia, en un curs normal més de cinquanta alumnes i una trentena de docents del Badalonès fan algun desplaçament o estada en el marc d’aquest programa.

Els professors Elisa Gallur i Oscar Chueco han estat els artífex d’aquest nou pas endavant. L’acreditació arriba després d’un any de tràmits, en què l’experiència acumulada pel col·legi en els programes Erasmus+ i eTwinning, que es remunta a l’any 2006, així com l’excelència demostrada en tots aquells projectes creats pel centre o en els quals l’escola ha participat ha estat determinant. 

La concessió de l’acreditació Erasmus KA120 obre un nou horitzó en el mig termini. La idea no és disparar la xifra de mobilitats, però sí començar a treballar en la creació d’aliances que facin possibles un o dos projectes de dos cursos de durada per a alumnes d’ESO i Batxillerat. “La idea seria treballar amb quatre escoles de diferents països, i ja hi hem començat a treballar”, expliquen Chueco i Gallur.