Els voluntaris de la LLAP ultimen els preparatius per a la Diada de Sant Jordi

Els voluntaris de la Lluita Adolescent per la Pau (LLAP), el programa solidari de l’escola per a alumnat d’ESO, ultimen els preparatius per a la Diada de Sant Jordi.

A més de treballar en l’elaboració dels productes que es vendran en els tres edificis del col·legi i en les parades que els alumnes instal·laran a les portes durant el divendres 21 d’abril, els alumnes ja han triat l’ONG a la qual es destinaran els beneficis derivats de la venda.

Es tracta de Capaç i Vàlida, una organització sense ànim de lucre que neix el 2019 i està formada per un grup de joves que, o bé tenen alguna discapacitat, o que d’una manera o altra hi estan connectats.

Promouen diferents projectes adreçats a donar visibilitat a la discapacitat; conscienciar i sensibilitzar sobre la necessitat de viure en un món més just per a tothom; i millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat col·laborant en projectes de cooperació internacional impulsats a països en vies de desenvolupament.

On es destinen els fons recaptats?

A un projecte que desenvolupen a Kenya, al comtat de Bungoma. Aquest projecte es desenvolupa juntament amb l’ONG local anomenada Hands of Charity CBO formada per persones de la comunitat.

La Nalondo School és una escola de primària i secundària referent, tant a Kenya com a països veïns, per a persones amb discapacitat física, i forma part de la John Teka Foundation.

La majoria dels alumnes són interns a l’escola, ja que els mitjans de transport són escassos i cars per a les famílies. Per tant, les instal·lacions compten amb habitacions, lavabos, dutxes, etc.

Actualment, cap de les dues escoles no té aigua corrent. El projecte consisteix a fer-hi arribar l’aigua corrent. Per això, cal adquirir un tanc amb capacitat de 10.000 litres d’aigua, arreglar la bomba elèctrica i construir canonades que arribin a les instal·lacions de les dues escoles. S’instal·laran també plaques solars perquè quan faci sol l’energia en provingui. Perquè l’aigua sigui apta per al consum, una vegada al tanc passarà per un tractament químic habitual a la zona.

La implementació d’aquest sistema millorarà la higiene dels alumnes, professors i del conjunt de la comunitat. Es podran utilitzar banys adaptats que es van construir i mai no s’han pogut utilitzar i també podran utilitzar les dutxes. També podrà millorar la neteja dels albergs, dels efectes personals i de la resta d’instal·lacions, cosa que incrementarà el benestar de tots i augmentarà la seguretat de les instal·lacions sanitàries. A més, s’estalviara el temps que ara es dedica a recollir, transportar i distribuir l’aigua, i ho podran dedicar a estudiar o realitzar activitats més productives.

A partir del dilluns 17 d’abril ja es podran comprar els objectes, que es vendran a un preu d’entre 1 i 3 euros, a les recepcions dels tres edificis del col·legi. El dimecres 19 d’abril, voluntaris i voluntàries de la LLAP visitaran l’edifici de Primària perquè els nens i nenes puguin comprar-ne, i dijous 20 faran el mateix a l’edifici d’Educació InfantilEl divendres 21, alumnes de Cicles Formatius i d’ESO s’encarregaran de l’atenció a les parades, que estaran obertes de 9 del matí a 5 de la tarda i de vendre a l’edifici de Secundària.

Us convidem a sumar-vos a la celebració del nostre Sant Jordi. Serà, com sempre, per a una bona causa!