Els alumnes de cicles expliquen des de Suècia i Finlàndia la seva experiència internacional als de 3r d’ESO

En què consisteix el programa Erasmus+? Com són els cicles formatius al Col·legi Badalonès? És cert que les pràctiques que fan els estudiants de l’escola són sempre remunerades. Els estudiants de Cicles Formatius de Grau Mitjà que han passat l’últim mes fent pràctiques laborals a Suècia i Finlàndia han mantingut trobades virtuals amb l’alumnat de 3r d’ESO, al qual han explicat la seva experiència i han respost totes les preguntes que els ha plantejat. Els contactes s’han produït en el marc de l’assignatura “Fem de Periodistes”, aprofitant el tram final de l’estada dels dos grups en els seus destins abans de tornar a Badalona a finals d’aquesta mateixa setmana. 

Gerard Díaz i Rubén Cerezuela, els dos estudiants de primer de Gestió Administrativa desplaçats a Suècia a mitjan mes passat van ser els protagonistes de la primera reunió, que es va celebrar dilluns. A preguntes dels seus entrevistadors, que hauran de convertir la conversa en un article periodístic, van fer un repàs a una estada que els ha portat a conèixer més de prop una cultura i un país que els han agradat força. Oriol Fabregat, Unai Santamaria, Juanjo Manrique i Martí Teixidó, desplaçats a Helsinki també en règim de pràctiques, van protagonitzar les dues següents trobades, celebrades ahir i aquesta mateixa tarda, respectivament. Mayerly Molina i Teresa Cárdenas, les dues estudiants de pràctiques a Dinamarca, no han pogut  participar en aquesta primera ronda de contactes per incompatibilitat d’horaris. 

Els vuit estudiants emprenen el camí de tornada a Badalona entre avui i demà divendres, i dilluns està previst que reprenguin el curs i les classes amb normalitat.