El col·legi retrà homenatge als seus campions mundials escolars de 1974

L'equip del col·legi Badalonès que va guanyar en Mundial escolar de 1974.

El Col·legi Badalonès retrà un merescut homenatge als integrants de l’equip que fa 50 anys van conquerir el Mundial escolar de bàsquet en la final disputada al pavelló d’Ausiàs Marc. Serà el proper dimarts, 2 d’abril, en el descans del partit de la copa Colegial que enfrontarà els Dimonis amb l’escola Ágora al pavelló de la Plana a dos quarts de quatre de la tarda. Hi assistiran la major part dels integrants d’una plantilla que va aconseguir l’èxit esportiu més important de la història de la nostra escola. 

L’equip entrenat pel mallorquí Pedro Cifré va firmar una temporada, la 1973-74, d’autèntic somni. Es va imposar en el campionat escolar de Catalunya i després en el d’Espanya. I era un dels favorits en el Mundial  organitzat per la Delegación Escolar de Juventud, que es va disputar en quatre seus (Badalona, Barcelona, Mataró i Granollers) amb la participació de representants de 16 països. El Badalonès va guanyar-se un lloc a la final després d’imposar-se en la fase prèvia i en la final va derrotar l’institut de Zagreb per 76-61. La plantilla estava farcida de jugadors del planter del Joventut, en una època que marca l’inici de la col·laboració del col·legi amb el club verd-i-negre. El capità era Jordi Cairó, i completaven el roster Manel Bosch, David Pastor, Ernesto Delgado, Joaquim Vila, Toni Ametller i Lauro Mulà, Joan Filbà, Rodolfo Fernández i Josep Maria Mia Ferrer (aquests tres últims, ja desapareguts).  Josep Maria Margall, el mític Matraco, havia de formar part de la plantilla, però finalment no va poder jugar per problemes en un ull. A més de Cifré, completaven l’staff tècnic Joan Escalada, José María Prieto, Joan Utset i Manel Dunjó. Moncho Monsalve, que com Cifré exercia de professor d’Educació Física de l’escola en aquells anys, també va dirigir l’equip en la consecució del campionat de Catalunya.

Es dona el cas que, pocs mesos després de guanyar el mundial escolar, la majoria de jugadors d’aquell equip es van proclamar sostcampions d’Europa júnior amb la selecció espanyola en l’Europeu de França.