El col·legi defineix l’equip que participarà en la Lliga de Debat de la UPF

El col·legi ja té a punt l’equip que participarà en l’edició d’enguany de la Lliga de Debat de Secundària que organitza la Universitat Pompeu Fabra (UPF). El  conformen cinc alumnes de 2n de Batxillerat que van ser escollits en el càsting celebrat a l’escola el 3 de desembre passat. Es tracta de Sandra Quesada, Abril Manzanares, Jordi Valls, Jordi Rabés i Carlos Moreno, que apareixen en la imatge que il·lustra aquesta informació. Aquest any, el capità serà Ricard Palou, professor d’Habilitats Comunicatives  del col·legi. Els integrants de l’equip  afronten la seva participació en aquesta contesa amb l’ànim de millorar les seves capacitats d’oratòria i, si pot ser, igualar els èxits assolits en les darreres edicions. Convé recordar que fa dos anys, els estudiants del Badalonès es van proclamar guanyadors de la fase local i es van convertir en representants de la UPF en la final nacional del torneig, que s’havia de celebrar a Tarragona i que es va haver de suspendre com a conseqüència de la pandèmia. La lliga de debat l’organitzen les quinze universitat d’arreu dels Països Catalans que conformen la Xarxa Vives. És una competició d’oratòria en la qual diversos equips d’estudiants de 4t d’ESO, batxillerat i cicles formatius de diferents centres docents debaten sobre un tema polèmic i d’actualitat. L’escollit enguany gira a l’entorn de si cal o no posar límits a la ciència.

L’objectiu de la Lliga és fomentar les competències transversals dels estudiants mitjançant l’ús de la paraula i crear un espai de formació on s’utilitza el català com a llengua vehicular.

La fase local se celebrarà en una data encara per decidir. D’entrada, estava previst que el certamen recuperés la presencialitat, però l’evolució de la pandèmia ha posat al damunt de la taula la possibilitat que s’hagi de tornar a celebrat de manera telemàtica, tal com va succeir en l’edició de l’any passat.