El Badalonès se suma al manifest de les escoles concertades per reclamar “un tracte just i igualitari”

El Col·legi Badalonès se suma al manifest de les entitats representatives de les escoles concertades de Catalunya, que dilluns a les sis de la tarda es concentraran a la plaça de Sant Jaume sota el lema “Per un tracte just i equiparable”. La convocatòria, a la qual s’han sumat sindicats i confederacions d’AMPAs, és un acte unitari del sector per reivindicar-se com un actiu necessari del sistema educatiu, així com per cridar l’atenció davant la delicada situació en què es troba.

Els convocants de la concentració reclamen, en primer lloc, el “desplegament definitiu de la LEC” per tal “que aporti seguretat i respecte als drets -inclosos els constitucionals- reconeguts en matèria educativa a les famílies, a les titularitats i als treballadors/es dels centres concertats”.

En segon lloc, demanen “la millora del finançament del mòdul econòmic del concert que permeti arribar de forma progressiva, però decidida i efectiva, a la gratuïtat de la plaça escolar”.

I, en última instància, reclamen “una rebaixa de les ràtios en consonància amb la natalitat actual, que garanteixi el manteniment de l’ocupació i aporti millor qualitat al sistema”.

Sindicats, titularitats i AMPAs convocants de la concentració sostenen que hi ha “elements de caràcter estructural” determinants per entendre el moment: la davallada demogràfica o la manca de solució al problema de l’infrafinançament crònic dels centres educatius concertats, a més a més dels perjudicials efectes de la pandèmia en les economies familiars d’àmplies capes de la població, la qual cosa dificulta que es puguin fer càrrec del “finançament complementari del cost de la plaça escolar que hauria d’assumir l’Administració”.

“Hi ha també decisions de l’Administració que no només no ajuden, sinó que tenen un efecte contrari, com ha estat el canvi de criteri en la concertació d’unitats de P3 en relació al curs actual, amb la conseqüent afectació en les plantilles i el mòdul de despeses o la indefinició dels ajuts a l’escolarització de l’alumnat amb necessitats de suport educatiu”, es queixen des de l’escola concertada. “En aquest context es fa necessari articular fórmules de recol·locació de les plantilles, sigui en el propi centre o en altres, i exigir la corresponsabilitat per a l’escolarització equilibrada de l’alumnat”.

Després de les eleccions al Parlament del 14 de febrer, de la formació del nou Govern de la Generalitat i de l’equip del Departament d’Educació encapçalat per Conseller, Hble. Sr. Josep González Cambray, les entitats convocants demanen un “diàleg sectorial fructífer amb la nova Administració per tal de trobar solucions acordades a les diverses problemàtiques que ens afecten”.

Les Confederacions d’AMPAs també presentaran les seves reivindicacions, així com els sindicats representatius del sector.