El Badalonès i la Penya rubriquen en un conveni una col·laboració que ja fa més de 40 anys que dura

El Col·legi Badalonès i el Club Joventut Badalona han firmat avui un conveni que dóna forma a una col·laboració iniciada fa més de 40 anys. Durant aquest temps, la gran majoria de jugadors arribats a la Penya des d’altres punts de l’Estat o d’altres països han estudiat a l’escola que, d’aquesta manera, s’ha implicat en la seva educació i s’ha fet càrrec de la seva formació acadèmica. En una primera etapa amb els estudis de BUP i COU, i actualment amb l’ESO, el Batxillerat i els Cicles Formatius. Durant aquesta llarga etapa, la majoria d’esportistes que han passat per les aules del Badalonès han superat amb èxit els seus estudis. I en molts casos també han format part dels equips de l’escola que han competit i guanyat en diferents campionats de bàsquet nacionals i internacionals. Parlem, per exemple, del Mundial Escolar conquerit pel Badalonès l’any 1976 amb una plantilla farcida de joves talents del planter del Joventut. I, més recentment, de les victòries assolides en les Series Colegiales d’àmbit estatal durant els anys 2007, 2009 i 2010, i la Copa Colegial del 2014. La llista de jugadors del Joventut que han passat per les aules del Badalonès és llarga, i està plena de noms il·lustres. Començant pel de Joan Filbà (EPD), i continuant per Ricky Rubio, Rudy Fernandez, Joan i Pere Tomàs, Alberto Abalde, Nenad Dimitrjevic o Zsombor Maronka, per citar només alguns dels exemples més significatius. Actualment, són cinc els jugadors del planter verd-i-negre que estudien al Badalonès.

El president del Joventut, Juan Antonio Morales, i la directora del Badalonès, Ani Dunjó, han signat l’acord aquest migdia a les oficines del Palau Olímpic. Entre altres aspectes, el conveni eleva l’escola a la categoria d’entitat col·laboradora de la Penya, i també obre la porta a la incorporació al col·legi de les jugadores que el club incorpori d’ara endavant. 

“Està molt bé haver firmat aquest acord, però el que ens agrada més es la trajectòria de  col·laboració el Joventut i el Col·legi Badalonès ja tenim des de fa tan temps” ha  resumit el president de la Penya, abans d’afegir que “per a nosaltres, que una institució d’aquest prestigi acadèmic estigui disposada a treballar amb els nostres jugadors joves, que sovint tenen necessitats derivades de la seva activitat esportiva, és un privilegi i una sort”. Morales ha assegurat que “les famílies dels nostres nanos que estudien al Badalonès estan súpercontentes i nosaltres també”. Per la seva banda, Ani Dunjó va expressar la seva satisfacció per la signatura d’un acord que “de manera tàcita funcionava des de fa molts anys, primer amb el meu pare i després amb el meu germà”.  La directora del Badalonès ha afegit que “l’esport és un valor fonamental per a la nostra escola”. En aquest sentit, considera que “poder ajudar aquests estudiants, facilitant-los les coses, pèrò exigint-los sempre uns mínims perquè al final venen al col·legi a estudiar, és una gran satisfacció”.  “Perquè al final”, ha assenyalat, “parlem de gent molt jove que està fora de casa, i els volem acompanyar, en la línia del que sempre hem intentat fer amb tots els nostres estudiants.”