El Badalonès, finalista al 8è premi Xavier Batlle a les Bones Pràctiques i a la Innovació Educativa

El Col·legi Badalonès és un dels sis finalistes de la 8a edició del Premi Xavier Batlle a les Bones Pràctiques i a la Innovació Educativa, d’àmbit nacional i organitzat per l’Associació Catalana per a l’Excel·lència QualicatEdu. La nostra escola va presentar al certamen el Trimestre Zero, la iniciativa que va posar en marxa en l’inici del curs 2020-21, en què es va recuperar la presencialitat, i que ha adaptat fins a convertir-lo en un recurs ja imprescindible per a la tornada de les vacances d’estiu al centre. Durant aquest període, que s’allarga durant les dues o tres primeres setmanes del curs, es fan diverses activitats de grup per avaluar l’estat anímic, competencial i social de cada alumne amb l’objectiu de poder fer una primera avaluació qualitativa.

El guanyador es donarà a conèixer el proper dijous, 9 de març, en una sessió telemàtica en què els sis finalistes tindran ocasió de defensar de nou els seus projectes. El premi té una dotació econòmica de 2000 € i va acompanyat d’un diploma acreditatiu. Serà atorgat pel jurat d’acord amb els criteris d’avaluació establerts i tenint en compte, també, la presentació que es faci durant la sessió final. També s’atorgarà el premi popular Xavier Batlle, que consistirà en una avaluació o autoavaluació d’excel·lència segons el model e2cat i un diploma acreditatiu. El premi serà atorgat per votació popular i secreta entre els assistents a la sessió, tenint en compte la transferibilitat, l’aplicabilitat i la presentació. 

El premi Xavier Batlle té l’objectiu de fomentar la difusió de metodologies, eines i programes que contribueixin a la millora de les pràctiques educatives i que ajudin els alumnes a ser millors persones i a estar més preparats. Xavier Batlle, traspassat l’any 2014, va ser un dels impulsors dels sistemes de gestió per a la millora contínua de l’escola catalana.

El jurat del certamen està format per Jaume Matamala (QualicatEdu), Fina Garcia (INS Marianao), Xavier Varela (Centre Estudis Politècnics), Paloma Llaquet (Escola Virolai) i Olga Hernández (Fundació Escola Cristiana Catalunya). Els altres centres finalistes són l’INS Montsià d’Amposta, l’INS Comte de Rius de Tarragona, l’ INS Priorat de Falset, l’Escola Pia Santa Anna de Mataró i l’Escola Arrells II de Solsona.